50 dkg liszt
25 dkg ráma
12 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
2 ek tejföl
2 db tojás
+1 db tojás a kenéshez
a töltelékhez:
2 kg reszelt alma
15 cukor
fahéj
pici citrom
a lisztet átszitálom, vajat elmorzsolom benne, cukor, vaniliás cukor, sütőpor tejföl, tojással összegyúrom, hűtőben pihentetem 1 órát. Azután ketté veszem , kinyújtom, az alsó részt megszórom dióval, rá az alma, rá a teteje, villával agyon szurkálom, meg kenem.
180 C on kb 35-40 perc
A tejet, tojást, fahéjat, szercsendiót, cukrot jól összekeverjük, felverjük. A kenyérszeleteket megforgatjuk a masszában, majd vajon aranybarnára sütjük. Ha szükséges, pótoljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe, megszórjuk a cukorral, majd öntünk rá negyed bögre langyos tejet, és felfuttatjuk. 2. Ezután a tészta többi hozzávalójával együtt kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2dl tejet meglangyosítok kéz melegre,1 evők.cukrot elkeverek benne és az élesztőt belemorzsolva jól felfuttatom.A lisztet átszitálom a vájlingba és ráhintek 1 pupos evők.cukrot,1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű