1 csomag leveles tészta
3 db alma
fahéj
vaníliás cukor
5 dkg dió
zsemlyemorzsa
Egy csomag mélyhűtött leveles tészta. Kinyújtom a tésztát. Közepére szórok zsemlyemorzsát, majd rá alma, fahéj, vaníliás cukor, kevés porcukor, és durvára vágott dió. Az almát nem párolom. És nem is reszelem, hanem negyedbe vágom a megpucolt almát és vékony szeletekre vagy kisebb kockákra vágom. Majd a két szélét ferdén bevagdosom kb 1 cm-ként, és egymásra hajtogatom. Majd lekenem tojássárgával. Mehet 200 fokos sütőbe, kb 25 percre.
Ha gyömbérrel ízesítjük, akkor bécsi gyömbéres almás rétesünk lesz. Itt viszont nem kell bele dió.
A hozzávalókat összekeverjük, 8-10 cm-es mikrózható edénybe tesszük. 700 watton 6 perc alatt készre sütjük. Lekvárral, csokikrémmel, mogyorókrémmel tölthető.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.réteg:1,5dlvízben 1cs zselatint feloldani. 3 tojás sárgáját 5ek cukorral,1cs vaníliás cukorral és a tojás felvert habjával összekeverni.Vastag falútepsibe tenni és a hűtőben ra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsiradékkal eldolgozzuk,hozzáadjuk a porcukrot,vaníliás cukrot,sót,tojássárgáját,végül a tejfölt.Addig dolgozzuk,amíg a tészta összeáll.Munkalapon átgyúrjuk,10X15-ös la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztben elkevert sütőport, majd könnyű tésztává keverjük. Egy közepes tepsit sütőpapírra...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű