1 csomag leveles tészta
3 db alma
fahéj
vaníliás cukor
5 dkg dió
zsemlyemorzsa
Egy csomag mélyhűtött leveles tészta. Kinyújtom a tésztát. Közepére szórok zsemlyemorzsát, majd rá alma, fahéj, vaníliás cukor, kevés porcukor, és durvára vágott dió. Az almát nem párolom. És nem is reszelem, hanem negyedbe vágom a megpucolt almát és vékony szeletekre vagy kisebb kockákra vágom. Majd a két szélét ferdén bevagdosom kb 1 cm-ként, és egymásra hajtogatom. Majd lekenem tojássárgával. Mehet 200 fokos sütőbe, kb 25 percre.
Ha gyömbérrel ízesítjük, akkor bécsi gyömbéres almás rétesünk lesz. Itt viszont nem kell bele dió.
mire szükséged lesz, az egy jó kis háztartási robotgép, amivel egyneművé dolgozhatod a hozzávalókat. Ha nincs ilyened otthon, akkor se csüggedj egy percig sem, egy kicsit macerásab...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEzeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utána levágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker vaníliás puding...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA citromos álom elkészítéséhez a tejfölt habosra keverjük, majd beletesszük a kétféle cukrot. Hozzáadjuk a citromok lereszelt héját és kifacsart levét. Először csak két citromot ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összekeverjük, kivajazott lisztezett formába öntjük és megsütjük. Sötétre sül.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű