1 csomag leveles tészta
3 db alma
fahéj
vaníliás cukor
5 dkg dió
zsemlyemorzsa
Egy csomag mélyhűtött leveles tészta. Kinyújtom a tésztát. Közepére szórok zsemlyemorzsát, majd rá alma, fahéj, vaníliás cukor, kevés porcukor, és durvára vágott dió. Az almát nem párolom. És nem is reszelem, hanem negyedbe vágom a megpucolt almát és vékony szeletekre vagy kisebb kockákra vágom. Majd a két szélét ferdén bevagdosom kb 1 cm-ként, és egymásra hajtogatom. Majd lekenem tojássárgával. Mehet 200 fokos sütőbe, kb 25 percre.
Ha gyömbérrel ízesítjük, akkor bécsi gyömbéres almás rétesünk lesz. Itt viszont nem kell bele dió.
A vajat megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. 2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük. 3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, majd a búzadarát, a sütőport, végül a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a vízzel karamellizáljuk a cukrot 2. hozzáadjuk a tejszínt és a vajat 3. ha sűrű egy kivajazott tálcára öntjük és hagyjuk megdermedni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítom először is a tésztát. A lisztet, sütőport és a cukrokat összekeverem egy tálban. Hozzáadom a vajat és elmorzsolom. Majd hozzáadom a tojást és a citrom levét. Összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztát a szokásos módon elkészítjük majd kisütjük.Sajnos a liszt és a tej mennyiséget nem tudom pontosan,ahogy összeáll a tészta.Tejszín sűrűségűnek kell lennie.Én 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű