1 csomag leveles tészta
3 db alma
fahéj
vaníliás cukor
5 dkg dió
zsemlyemorzsa
Egy csomag mélyhűtött leveles tészta. Kinyújtom a tésztát. Közepére szórok zsemlyemorzsát, majd rá alma, fahéj, vaníliás cukor, kevés porcukor, és durvára vágott dió. Az almát nem párolom. És nem is reszelem, hanem negyedbe vágom a megpucolt almát és vékony szeletekre vagy kisebb kockákra vágom. Majd a két szélét ferdén bevagdosom kb 1 cm-ként, és egymásra hajtogatom. Majd lekenem tojássárgával. Mehet 200 fokos sütőbe, kb 25 percre.
Ha gyömbérrel ízesítjük, akkor bécsi gyömbéres almás rétesünk lesz. Itt viszont nem kell bele dió.
A tésztához a tojásokat, cukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat (vagy margarint) elektromos habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tejet, majd csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő a hozzávalókat, keverjük össze robotgéppel az olvasztott, kihűtött vajat, a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és az 1 kanál citromlevet és kavarjuk össze. A M...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézEgy robotgép keverőtáljába tesszük a feltört tojásokat, amit a cukorral együtt habosra keverünk. Ha ez megtörtént, akkor hozzáöntjük a tejet, és ezt is felverjük. Ezután a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához a vajat és a csokit vízgőz felett együtt megolvasztottam. Még melegen hozzákevertem robotgéppel a kakaót. Hagytam a gépet dolgozni egy ideig, hogy csomómentes legyen. Me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes