1 csomag leveles tészta
3 db alma
fahéj
vaníliás cukor
5 dkg dió
zsemlyemorzsa
Egy csomag mélyhűtött leveles tészta. Kinyújtom a tésztát. Közepére szórok zsemlyemorzsát, majd rá alma, fahéj, vaníliás cukor, kevés porcukor, és durvára vágott dió. Az almát nem párolom. És nem is reszelem, hanem negyedbe vágom a megpucolt almát és vékony szeletekre vagy kisebb kockákra vágom. Majd a két szélét ferdén bevagdosom kb 1 cm-ként, és egymásra hajtogatom. Majd lekenem tojássárgával. Mehet 200 fokos sütőbe, kb 25 percre.
Ha gyömbérrel ízesítjük, akkor bécsi gyömbéres almás rétesünk lesz. Itt viszont nem kell bele dió.
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtasd fel. Az átszitált lisztet dolgozd össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb. 1 kg. burgonya, 35-40 dkg liszt és kettő tojás kell hozzá. Közepes méretű burgonyákat megfőzzük. Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarackok héját lehúzzuk, a barackot kisebb kockákra vágjuk, a citromlével megöntözzük, majd a cukorral együtt, pár perc alatt, kicsit megpároljuk, majd hűlni hagyjuk (konzer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű