25 dkg liszt
15 dkg barna cukor
15 dkg vaj
2 tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
15 dkg étcsokoládé
A hozzávalókat a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Arra vigyázzunk, hogy a vaj ne legyen túl hideg, érdemes a tészta összeállítása előtt fél órával kivenni a hűtőből. A csokoládét felszeleteljük és belekeverjük a tésztába. A tepsibe sütőpapírt helyezzük, a tésztából kis golyókat formálunk és rátesszük. Nem kell nagyon lelapítani őket, mert ahogy sülnek szétterülnek. A golyók között hagyjunk megfelelő távolságot, hogy ne ragadjanak össze sütés közben. 12-14 percen át sütjük 180 fokos sütőben.
Extra tipp:
Kipróbálhatjuk mogyorós, vagy keserű csokoládéval is, úgy is remek az íze!
A tojást felverni a cukorral, belekavarni a többi hozzátevőt egy folyékony masszát kapunk. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük és a tetejét leöntjük csokival. 180 fokon sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy liter tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. A 4dl tejet külön felforraljuk és félre tesszük. A liter tejbe keverjük forrás előtt a 2 tojás sárgájából és 2 ek lisztből kikever...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűA tejfölbe belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét. Mindezt jól kikeverjük. Egy jénai tálba rétegezve belerakjuk a kekszet, rá a tejfölös massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet és a cukrot feltesszük főni. Közben egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. Mikor forr a víz, levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű