A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tojás
csipet só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
25 dkg túró
6 dkg étkezési keményítő
40 dkg tejföl
2 tojás
15 dkg cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
vanília
1 nagyobb fürt kék szőlő
A formát vékonyan kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük, amíg a töltelék készül.
A túrókrém hozzávalóit tálba mérjük és botmixer segítségével pépesre dolgozzuk.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, majd kibéleljük vele a formát. Ráöntjük a túrós tölteléket, rászórjuk a szőlőszemeket és sütőbe toljuk.
30-35 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha a krém a közepén is megszilárdul.
A hozzávalókat összegyúrni. Diónyi gombócokat formálni belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakni , nem túl közel egymáshoz. Gyorsan megsül. Nem szabad túlsütni mert kemény lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral, sóval, élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a puha vajat, végül a tejjel jól összedolgozzuk. Jól nyújtható tésztát gyúrunk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAPR 2 Szegedi rezgős lepény (paleo) Régóta érlelődött már a fejemben -az amúgy nagyon népszerű- szegedi rezgős lepényem paleos változatának gondolata. Ma el is érkez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIgen nagyon egyszerű,én így készítem egy kockarámából levágsz kb 1cm széleset ezt egy tiszta lábasba felteszed sülni mikor már látod hogy szép sárga és a víz elpárolgott belőle lee...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes