A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tojás
csipet só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
25 dkg túró
6 dkg étkezési keményítő
40 dkg tejföl
2 tojás
15 dkg cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
vanília
1 nagyobb fürt kék szőlő
A formát vékonyan kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük, amíg a töltelék készül.
A túrókrém hozzávalóit tálba mérjük és botmixer segítségével pépesre dolgozzuk.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, majd kibéleljük vele a formát. Ráöntjük a túrós tölteléket, rászórjuk a szőlőszemeket és sütőbe toljuk.
30-35 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha a krém a közepén is megszilárdul.
A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze a tésztát. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe. .3. A fehér krémhez a tojásfehérjéket félig fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával áttörjük, hozzáadjuk az áttört banánt, citrom héját, vaníliás cukrot és a mézet. A zselatint 2 dl vízzel felmelegítjük, csak annyira hogy elolvadjon a por, majd ös...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűEgy közepes tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű