A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tojás
csipet só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
25 dkg túró
6 dkg étkezési keményítő
40 dkg tejföl
2 tojás
15 dkg cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
vanília
1 nagyobb fürt kék szőlő
A formát vékonyan kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük, amíg a töltelék készül.
A túrókrém hozzávalóit tálba mérjük és botmixer segítségével pépesre dolgozzuk.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, majd kibéleljük vele a formát. Ráöntjük a túrós tölteléket, rászórjuk a szőlőszemeket és sütőbe toljuk.
30-35 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha a krém a közepén is megszilárdul.
Az édes tésztából sütött palacsintákat metéltre vágjuk. A szokásosnál sűrűbb kakaót tejszínes tejjel felfőzünk. Gyengén kivajazott tűzálló tálba helyezett tésztát a tejszínes kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd dió, mák vagy gesztenye töltelékkel töltjük. Vigyázzunk, a hajtás alulr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrtam, folpackba csomagolva fél óráig a hűtőben pihent. A piteformát alaposan kikentem vajjal, a sütőt előmelegítettem 200 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű