Családireceptkönyv.hu

Marcsi paleo almáspitéje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 300 g dióféle (kesu, mandula, paradió, dió, lehet vegyesen is)
- 60 g kókuszolaj
- 3 tojás
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- porított édesítő ízlés szerint (nekem 40 g DW édesítő)

Töltelék:
- 900 g pucolt és reszelt alma
- 3 teáskanál fahéj
- ízlés szerint édesítő
- 20 g darált útifűmaghéj (Marcsi nem tett bele, de nekem nagyon folyt a töltelék, úgyhogy kellett bele a sűrítőanyag)

Elkészítés:


Nem nagy ördöngősség, de kell hozzá egy kis rutin és türelem. :). Ha van aprítónk, tegyük bele a magokat és daráljuk meg, majd tegyük hozzá a kókuszolajat, a tojást, a sütőport és az édesítőt, s dolgozzuk egyneművé. Ha nincs megfelelő aprítónk, daráljuk le a magokat és gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Mehet a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket. A reszelt almát összekeverjük a hozzávalókkal és félretesszük. Egy piteformába papírt teszünk, majd óvatos mozdulatokkal elsimítjuk benne a tészta kétharmadát. Mivel a tésztánk ragacsos és nem nyújtható, ezért habkártyát és evőkanalat kell hozzá segítségül hívnunk. :) Csak türelem. :) Ha a tésztából mindenhova jutott, elegyengetjük rajta a tölteléket. Végül a tetejére simítjuk a tészta maradék részét. Ez még nehezebb művelet, mert mozog alatta az alma :D, de menni fog. Ha mindhárom réteg szép sima, a tetejét villával megszúrkodjuk vagy hullámokat rajzolunk rá :), végül 180 fokon aranybarnára sütjük (úgy fél óra kell neki). Csak akkor szeleteljük, ha már kihűlt. A tetejét porított édesítővel díszíthetjük. :) Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.konyhamesek.sk/2015/11/marcsi-paleo-almaspiteje.html?m=1

Ingredients:

For the Dough:
300 g all kinds of nuts (nut, almond, cashew, para etc, but I used only nuts)
60 g coconut oil (liquid state)
3 eggs
honey (any sweetener you use)

For the filling:
1000 g apple, peeled and grated
lots of cinnamon
honey

Firstly put the grated apple with cinnamon into a pot, and cook it
without covering. It has to lose the most of its juice, it needs a lot
of time until the apple becomes brownish and totally cooked. Then mix
it with the honey.

Ground the nuts and mix them with the other ingredients for the dough.
Put it into the fridge and wait about half an hour (to let the coconut
oil harden). It's going to be easier to work with.

Put the 2/3 of the dough into a baking pan, and smooth the surface.
Put the filling on the layer, then put the rest of the dough on the
top of the filling. Smooth it very carefully, maybe the easiest is
with a spoon.

Make some holes with a fork. Then bake the pie in the oven (about
180°C and half an hour, it needs less than regular dough, you have to
control it from time to time.)

Enjoy, and good appetite! :) (Cut it only when got cold, but we never
wait until that) :D

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Klári
Diabetikus csokoládé
Avatar ferenc kaszás Kedvelnék
Diabetikus csokoládé

Ezeket apritógépbe tettem, és apróra vágtam. Hozzátettem egy darab vajat, jól meglocsoltam rumaromával, egy nagy evőkanál holland kakaóporral együtt, kézzel összegyúrtam. Ha nem á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar örvényes brownie
örvényes brownie

175 fokra melegítjük elő a sütőt. Szétválasszuk a tojásokat, mindegyiknek a fehérjét külön tálba tesszük (a sárgákra most nem lesz szükség). Félretesszük. Egy kis tálban összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos kekszsüti
Pudingos kekszsüti

A pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Csokis diós tallér
Csokis diós tallér

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk