menu

Családireceptkönyv.hu

Marcsi paleo almáspitéje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 300 g dióféle (kesu, mandula, paradió, dió, lehet vegyesen is)
- 60 g kókuszolaj
- 3 tojás
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- porított édesítő ízlés szerint (nekem 40 g DW édesítő)

Töltelék:
- 900 g pucolt és reszelt alma
- 3 teáskanál fahéj
- ízlés szerint édesítő
- 20 g darált útifűmaghéj (Marcsi nem tett bele, de nekem nagyon folyt a töltelék, úgyhogy kellett bele a sűrítőanyag)

Elkészítés:


Nem nagy ördöngősség, de kell hozzá egy kis rutin és türelem. :). Ha van aprítónk, tegyük bele a magokat és daráljuk meg, majd tegyük hozzá a kókuszolajat, a tojást, a sütőport és az édesítőt, s dolgozzuk egyneművé. Ha nincs megfelelő aprítónk, daráljuk le a magokat és gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Mehet a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket. A reszelt almát összekeverjük a hozzávalókkal és félretesszük. Egy piteformába papírt teszünk, majd óvatos mozdulatokkal elsimítjuk benne a tészta kétharmadát. Mivel a tésztánk ragacsos és nem nyújtható, ezért habkártyát és evőkanalat kell hozzá segítségül hívnunk. :) Csak türelem. :) Ha a tésztából mindenhova jutott, elegyengetjük rajta a tölteléket. Végül a tetejére simítjuk a tészta maradék részét. Ez még nehezebb művelet, mert mozog alatta az alma :D, de menni fog. Ha mindhárom réteg szép sima, a tetejét villával megszúrkodjuk vagy hullámokat rajzolunk rá :), végül 180 fokon aranybarnára sütjük (úgy fél óra kell neki). Csak akkor szeleteljük, ha már kihűlt. A tetejét porított édesítővel díszíthetjük. :) Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.konyhamesek.sk/2015/11/marcsi-paleo-almaspiteje.html?m=1

Ingredients:

For the Dough:
300 g all kinds of nuts (nut, almond, cashew, para etc, but I used only nuts)
60 g coconut oil (liquid state)
3 eggs
honey (any sweetener you use)

For the filling:
1000 g apple, peeled and grated
lots of cinnamon
honey

Firstly put the grated apple with cinnamon into a pot, and cook it
without covering. It has to lose the most of its juice, it needs a lot
of time until the apple becomes brownish and totally cooked. Then mix
it with the honey.

Ground the nuts and mix them with the other ingredients for the dough.
Put it into the fridge and wait about half an hour (to let the coconut
oil harden). It's going to be easier to work with.

Put the 2/3 of the dough into a baking pan, and smooth the surface.
Put the filling on the layer, then put the rest of the dough on the
top of the filling. Smooth it very carefully, maybe the easiest is
with a spoon.

Make some holes with a fork. Then bake the pie in the oven (about
180°C and half an hour, it needs less than regular dough, you have to
control it from time to time.)

Enjoy, and good appetite! :) (Cut it only when got cold, but we never
wait until that) :D

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar lusta asszony almása
lusta asszony almása

A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe. Meghámozzuk, és lereszeljük az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Villámgyors kakaóscsiga
Villámgyors kakaóscsiga

1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Gyümölcsös túrós
Gyümölcsös túrós

A zabfalatokat összetörtem, majd hozzá öntöttem 10 dkg olvasztott vajat, és összekevertem. 30 dkg fagyasztott gyümölcsöt 8 kk. cukorral sűrűre főztem, turmixoltam, majd 1 cs zsela...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
palacsinta, zabpelyhes
palacsinta, zabpelyhes

Keverés után hagyjuk negyed órát állni, aztán keverjük át.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk