3 tojás
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 cs.sütőporral elkevert
25 dkg liszt,
1dl tej
2 marék dió
2-3 evk. cukor
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem, a sárgáját a porcukorral és a vajjal habosra keverem.
Hozzáadom a tejet, a sütőporos lisztet és a felvert habot.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm (24x40), megszórom a tetejét a durvára tört dióval és a cukorral, majd előmelegített sütőben kb.160°-on megsütöm.
Amikor kihűlt a tészta, félholdakat szaggatok, s porcukorral megszórva tálalom.
Az alaphoz a kekszet daráld finomra, add hozzá a mandulalisztet és az olvasztott vajat, keverd össze. A kekszes alapot nyomkodd a mini sütőformák aljába és egy órára tedd hűtőbe í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A margarint, mézet felolvasztjuk. A 3 tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, a fél citrom levével és az egész citrom héjával, a narancs héjával meg a tejföllel....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKönnyen nyújtható tésztát gyúrunk az összetevőkből. Nagy pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, sűrű lekvárral/dióval/mákkal megtöltjük. Világos színűre sütjük, még melegen vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA TÉSZTÁHOZ Trükk Összemorzsoljuk a kekszet, elkeverjük az olvasztott vajjal. Belenyomkodjuk egy kerek, papírral bélelt tortaforma aljába. Két órán át hűtjük. A KRÉMHEZ Kevés h...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű