3 tojás
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 cs.sütőporral elkevert
25 dkg liszt,
1dl tej
2 marék dió
2-3 evk. cukor
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem, a sárgáját a porcukorral és a vajjal habosra keverem.
Hozzáadom a tejet, a sütőporos lisztet és a felvert habot.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm (24x40), megszórom a tetejét a durvára tört dióval és a cukorral, majd előmelegített sütőben kb.160°-on megsütöm.
Amikor kihűlt a tészta, félholdakat szaggatok, s porcukorral megszórva tálalom.
1. Futtasd fel a 2,5 dkg élesztőt fél dl (50ml) langyos tejben, 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel. 2. Keverd össze az 550 g lisztet, a 2 tojást és 2 extra tojáss...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűKeverd habosra a vajat a cukorral, keverd bele egyenként a tojások sárgáit. A száraz hozzávalókat keverd össze külön tálban, és a vaníliás tejjel felváltva add a tojásos keverékhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket a cukor kétharmadával keményre verjük, félretesszük. A tej 2/3 részét felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, a hid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy tálba leütjük, hozzáadjuk a cukrokat, kakaóport és kézi habverővel alaposan kikeverjük. Apránként hozzáadjuk az olajat, jól elkeverjük, majd a lisztet, sütőport és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű