Családireceptkönyv.hu

Vasi pecsenye


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


8 szelet sertéscomb
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
5 evőkanál liszt
2 evőkanál pirospaprika

bors
olaj

Elkészítés:


A húsokat a sütés előtti este klopfoljuk ki. Nyomjuk vagy reszeljük a fokhagymát a tejbe, és tegyük bele a szeleteket. Feddjük le, és rakjuk egy éjszakára hideg helyre. Másnap vegyük ki a pácból, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük a lisztbe a pirospaprikát, és forgasuk meg benne a szeleteket.

Fontos tudni, hogy a túl sok pirospaprikától a bunda keserű lehet. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, helyezzük bele a húst, és közepes lángon mindkét oldalát süssük szép pirosra körülbelül tíz perc alatt. Ha túl kicsi a láng, akkor nagyobb eséllyel esik le a lisztes panír. Óvatosan szedjük ki a sült szeleteket papírtörlőre, és csepegtessük le róluk az olajat. Még ízletesebb, ha tálaláskor a hús tetejére is nyomunk fokhagymát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hűtőbe rakjuk 8-9 órán át.

Vasi pecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi sertéstokány egyszerűen
Bakonyi sertéstokány egyszerűen

A húst, és a császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A gombát vágjuk vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: tamás
Korhelyleves fehérbabbal Endrődiesen
Korhelyleves fehérbabbal Endrődiesen

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Zsiványbuksza
Zsiványbuksza

A húst éles késsel bevágjuk és szétnyitjuk, mint a könyvet. Kiklopfoljuk, sózzuk. Egy kicsit állni hagyjuk, addig elkészítjük a tölteléket. Felkarikázzuk a hagymát, kolbászt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás szaftos hús
Fokhagymás szaftos hús

A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A tarját felszeleteljük, kicsit beirdaljuk, az inakat elvágjuk, és besózzuk. Pár percig állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk