8 szelet sertéscomb
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
5 evőkanál liszt
2 evőkanál pirospaprika
só
bors
olaj
A húsokat a sütés előtti este klopfoljuk ki. Nyomjuk vagy reszeljük a fokhagymát a tejbe, és tegyük bele a szeleteket. Feddjük le, és rakjuk egy éjszakára hideg helyre. Másnap vegyük ki a pácból, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük a lisztbe a pirospaprikát, és forgasuk meg benne a szeleteket.
Fontos tudni, hogy a túl sok pirospaprikától a bunda keserű lehet. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, helyezzük bele a húst, és közepes lángon mindkét oldalát süssük szép pirosra körülbelül tíz perc alatt. Ha túl kicsi a láng, akkor nagyobb eséllyel esik le a lisztes panír. Óvatosan szedjük ki a sült szeleteket papírtörlőre, és csepegtessük le róluk az olajat. Még ízletesebb, ha tálaláskor a hús tetejére is nyomunk fokhagymát.
Hűtőbe rakjuk 8-9 órán át.
A húst, és a császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. A gombát vágjuk vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst éles késsel bevágjuk és szétnyitjuk, mint a könyvet. Kiklopfoljuk, sózzuk. Egy kicsit állni hagyjuk, addig elkészítjük a tölteléket. Felkarikázzuk a hagymát, kolbászt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A tarját felszeleteljük, kicsit beirdaljuk, az inakat elvágjuk, és besózzuk. Pár percig állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű