20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk. Kb. 10 percig így hagyjuk, ezalatt kissé felfut. Közben a rumot is meglangyosítj...
Elkészítési idő: fél óra+sütésElkészítés: 4 tojássárgáját 28 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal és 3 evőkanál kakaóval habosra keverünk. Utána 2 dl tejet, 1 dkg sütőport és 20 dkg lisztet teszünk hozzá, simára...
Elkészítési idő: 1-ÓRAA szoba-hőmérsékletű vajat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd adjuk hozzá egyesével az alaposan megtisztított tojásokat. Külön tálba mérjük ki és szitáljuk át a száraz h...
Elkészítési idő: 40 perc6 tojássárgát kikeverünk 6 evőkanál cukorral és a két kanál narancslével. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a 6 tojás felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: 1 óra