20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. A mogyorót a robotgéppel pépesre daráljuk (ha kisebb teljesítményű a gép érdemes előtte ledarálni). Hozzáadjuk a kókuszolaja...
Elkészítési idő:A mazsolát áztassuk be kb. 30 percre a meglangyosított rumba, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Az aszalt gyümölcsöket, és a mandulát vágjuk fel apróra. (a sze...
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztő...
Elkészítési idő: 60 perc1. A tojásfehérjét a citromlével és csipetnyi sóval kicsit felverjük,majd hozzáadjuk a porcukrot és gőz fölött felverjük ,sűrűre főzzük. 2. Zsírpapírt teszünk a tepsibe, és a tort...
Elkészítési idő: