20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához válasszuk széjjel a tojásokat. A sárgájákat habosítsuk fel a vízzel és a 6 dkg cukorral, majd forgassuk bele a maradék cukorral keményre felvert tojásfehérjét. Végül ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet összegyúrjuk a langyosra hűlt olvasztott tejcsokival. Szükség szerint egy ksi tejet adunk hozzá. A kekszes csokis masszát egy 20cm-es tortaformába nyomkodjuk. A fehér c...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz