20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral...
Elkészítési idő:1. A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó mikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni. 2. A feleng...
Elkészítési idő:A vizet a margarinnal felforralom és hozzákeverem a lisztet. Addig keverem, amíg összeáll (kb 2 perc), majd egyenként alaposan eldolgozva hozzáadom a tojásokat.. Elosztom a tésztát...
Elkészítési idő:A kekszet késes aprítóban morzsásra zúzzuk. Hozzákeverjük a porcukrot, rácsavarjuk a citrom levét (ha szeretnénk, itt adhatunk hozzá kevés kókuszreszeléket is). Végül annyi mascarp...
Elkészítési idő: 10