alsó réteghez:
3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
A középső réteghez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.
A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, a vajat a mézzel folyósra melegítjük elkeverjük benne a tojásokat, a tejet és hozzáadjuk a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét összeolvasztjuk a kókusztejszínnel és a kókuszzsírral, csomómentesre keverjük, kihűtjük. A kókuszreszeléket összekeverjük a kókusztejszínnel, a vaníliakivonattal és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit. 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, szaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben légkeveréses üzemmódban 175 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a vaníliát, a kardamomot, egy csipet sót meg a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű