Hozzávalók 6 személyre
kevés olaj
1 vöröshagyma
15 dkg Molnár tészta – tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma
só
1,6 l alaplé
2 közepes sárgarépa
2 közepes burgonya
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár tejföl (330 g)
1 kis csokor petrezselyemzöld
A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró, a sárgarépát és a burgonyát 1 × 1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve ízesítjük a pirospaprikával, a köménnyel, a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával és sóval, felöntjük az alaplével. A tűzre visszatéve nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon főzzük. Kb. negyedóra elteltével beletesszük a sárgarépa- és burgonyakockákat. A kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, ha kissé már kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük. A tejfölt hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk. A levest ezután 1-2 percig gyöngyöztetjük, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Tipp: a hozzávalóknál megadott mennyiségű alaplével főzve sűrű, tartalmas levest kapunk. Ha hígabban szeretjük, több alaplével készítsük.
A húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és az egész bors szemeket. Felöntjük hideg vízzel, ízlés szerint megsózzuk, majd elkezdjük főzni. Amíg felforr,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. 2. Az olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a répát, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, beletessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: KönnyűA zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű