menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi tarhonyaleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6 személyre
kevés olaj
1 vöröshagyma
15 dkg Molnár tészta – tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma

1,6 l alaplé
2 közepes sárgarépa
2 közepes burgonya
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár tejföl (330 g)
1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró, a sárgarépát és a burgonyát 1 × 1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve ízesítjük a pirospaprikával, a köménnyel, a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával és sóval, felöntjük az alaplével. A tűzre visszatéve nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon főzzük. Kb. negyedóra elteltével beletesszük a sárgarépa- és burgonyakockákat. A kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, ha kissé már kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük. A tejfölt hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk. A levest ezután 1-2 percig gyöngyöztetjük, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Tipp: a hozzávalóknál megadott mennyiségű alaplével főzve sűrű, tartalmas levest kapunk. Ha hígabban szeretjük, több alaplével készítsük.

Bakonyi tarhonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Favágó leves
Favágó leves

Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Felöntjük annyi vízzel, amenn...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laci
Jókai bableves
Avatar Laci Kedvelnék
Jókai bableves

1. A füstölt tarját egyben, fedő alatt odateszem főni, annyi vízben, hogy jól ellepje. Nem sózom meg, mert a füstölt hús sós. Amikor már belemegy a villa, beleteszem az előző este...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz csicseriborsó leves
Olasz csicseriborsó leves

Első lépésként készítünk egy zöldségalapot. Ehhez nagyobb darabokra vágjuk a répát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert, aztán a szalonnát is felkockázzuk, majd mindezt beledobálj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémleves

hagymát vajon megpárol, felönt fehérborral, hozzáad felkockázott sütőtök plusz burgonya, felönt alaplé (max amíg ellepi), puhára főz, zsályát, mézet bedob, összeturmixol, tejszínt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk