40 dkg liszt
25 dkg vaj
1,5 dl tejföl
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
8 dkg porcukor
3 evőkanál tej
szilvalekvár
A lisztet a vajjal összedolgozzuk, majd a tejfölt és a sót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Majd kinyújtjuk a tésztát és háromszögeket vágunk belőle. Megcsináljuk a tölteléket: a diót, a porcukorral és a tejjel összekavarjuk és megkenjük vele a háromszögek vastagabbik felét, majd feltekerjük. Tetszés szerint lekvárral is megkenhetjük. Csinálhatjuk úgy is, hogy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, a körökre halmozzuk a tölteléket és kifliket formálunk belőle. Papírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült, még meleg kifliket porcukorba forgatjuk.
1. A tejföl felét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Kóstoljátok, ha nem elég édes, akkor tegyetek hozzá még cukrot, vagy ha nem vagytok édesszájúak, akkor eleve csak ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük. A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz anyagokat összegyúrjuk...kicsit pihentetjük majd nagyon nagyon vékonyra kinyújtjuk...vagy kiszúrjuk vagy rombuszokat vágunk belőle és forró olajban mind két oldalát megsütjük mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű