a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
10 dkg apróra tört dió
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszínhab
A középső réteghez
10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej
A krémhez:
1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix
A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval, vagy a kakaóporral. Lehűtjük és szeletelhetjük is. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém megszilárdul, de ettől még mázolódhat!
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőtálat, vagy tepsit (40 c 25...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a tojássárgájával. Nem szabad több lisztet tenni bele! 2. Kb. 30 db diónyi gömböt formálunk belőle, és kb. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTöltelék készítése: A meggyet a levéből leszűrjük (ha befőtt) és kinyomkodjuk. Majd egy tálba helyezve összekeverjük a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, búzadaráva...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy nagyobb tálban rétegezzük a piskótát (kisebb darabokra tördelve), vagy a rumos tejbe mártott babapiskótát az elkészített pudingot és tetszés szerint gyümölcsöt, vegyesen, va...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz