60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 3 kávéskanál só, 5 dkg élesztő ( hozzá 1 dl tej + kevés cukor )
A tetejére : 1 tojássárgája, reszelt sajt
Az élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek.
Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Hideg sütőben téve, közepes lángon süssük aranyságára.
Kb. 40 db lesz belőle.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk gyors mozdulatokkal. Ezután egy sütőpapíron kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd hidegre tes...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA lisztetbe belekeverem a sütőport és a sót. Összemorzsolom a margarinnal és hozzáadom a tejfölt, tejet és a tojássárgáját. Alaposan összegyúrom a tésztát és egy tálban fél órát p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kívánt vastagságúra nyújtjuk. 2. Tetejét bevagdaljuk, tojással megkenjük, és jöhet rá a sajt, kömény-, szezám-, illetve lenmag. 3. Pici...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz