menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 3 kávéskanál só, 5 dkg élesztő ( hozzá 1 dl tej + kevés cukor )

A tetejére : 1 tojássárgája, reszelt sajt

Elkészítés:


Az élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek.
Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Hideg sütőben téve, közepes lángon süssük aranyságára.
Kb. 40 db lesz belőle.

Egyszerű sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Croissant virslivel
Croissant virslivel

Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel összekeverjük és felfuttatjuk. A lisztbe beleszórjuk a sót, majd összedolgozzuk az élesztővel, a többi tejjel, joghurttal és a felvert tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Szalakáli sajtos
Szalakáli sajtos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Pogácsa a hűtőből
Pogácsa a hűtőből

Ha nem kókuszzsírral dolgozunk, használjunk vajat/margarint, esetleg zsírt. Kezdjük azzal, hogy a kókuszzsírt megolvasztjuk. 2 kanállal teszünk majd a tésztába, a többivel kenegetü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A margarin 1/3 részét és 10 dkg sajtot félreteszünk, a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk. 2* kisodorni a tésztát, a félretett margarinnal megkenni, a reszelt sajttal megszórni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk