menu

Családireceptkönyv.hu

Hájas tészta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 deka sertésháj,
70 deka liszt,
2 tojássárgája,
2,5 deci langyos víz,
2 evőkanál ecet,
pici só,
szilvalekvár.

Elkészítés:


A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk.
25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük.
A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a sóval és langyos vízzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, és rákenjük a hűtőből kivett lisztes hájat. Háromszorosan egymásra hajtjuk háromszor, közben mindig egy-egy félórára a hűtőben pihentetjük. Miután negyedszerre is kinyújtottuk, körülbelül 6×6 centis kockákra vágjuk, a közepére egy kanál lekvárt teszünk, és félbehajtjuk. Tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk

 Hájas tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sajttorta
Sajttorta

A kekszet durvára daráljuk, és összekeverjük a felolvasztott vajjal. Egyenletes belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és 165 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Kefíres kevert süti
Kefíres kevert süti

Olajozott,lisztezett gáztepsibe öntöm,de egy keveset hagyok a tálba,amibe kakaóport(cukrozatlan) teszek ezt összekeverem,és a már tepsiben lévő masszára kanál segítségével össze-vi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes-mézes szelet
Grízes-mézes szelet

1.Összegyúrjuk a tésztához valókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz. A kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga. Ha...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Mogyorós keksz (maglisztes)
Mogyorós keksz (maglisztes)

A mogyorót 150 fokos, légkeveréses sütőben, 3x megrázva, 15 percig pörköltem, héját leszedtem majd diódarálón ledaráltam. 2. Az almát meghámoztam, felkockáztam és az édesítővel, v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk