35 dkg háztartási keksz
6 dkg kókuszreszelék
6 dkg darált dió
10 dkg vaj
2,5 dl tej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
1 teáskanál instant kávépor
A középső réteghez:
2 kókuszos pudingpor
8 evőkanál cukor
9 dl tej
3 evőkanál kókuszreszelék
A tetejére:
20 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A kekszet apróra tördeljük, a kókusszal és a dióval összekavarjuk. A vajat, a tejet, a kakaót, a cukrot és a kávéport egy edénybe tesszük és lassú tűzön felfőzzük. Amikor minden alapanyag felolvadt el is készült, ekkor ráöntjük a kekszre és jól összekavarjuk. Ha nagyon száraz a massza, még egy kevés tejet önthetünk hozzá, a keksztől függ, mennyit szív fel. A masszát lekapcsolható oldalú tortaformába halmozzuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a középső réteget. A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük, belekeverjük a kókuszreszeléket. Amikor langyosra hűlt, a kekszre kenjük. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a pudingon elkenjük, vigyázzunk, hogy egyenletesen kenjük el. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük.
1. A lisztet összekeverem a porcukorral, hozzáreszeltem nagy lyukú sajtreszelőn a hideg vajat, ezt az ujjaink között morzsaszerű keverékké alakítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kivajazzuk, és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaó és az ételszínezék kivételével ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat - a tojások sárgájával - összegyúrjuk és két részre osztjuk. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük, megszórjuk meggyel és az 5 tojásfehérjét a cukorral felverjük és a meggyr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű