35 dkg háztartási keksz
6 dkg kókuszreszelék
6 dkg darált dió
10 dkg vaj
2,5 dl tej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
1 teáskanál instant kávépor
A középső réteghez:
2 kókuszos pudingpor
8 evőkanál cukor
9 dl tej
3 evőkanál kókuszreszelék
A tetejére:
20 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A kekszet apróra tördeljük, a kókusszal és a dióval összekavarjuk. A vajat, a tejet, a kakaót, a cukrot és a kávéport egy edénybe tesszük és lassú tűzön felfőzzük. Amikor minden alapanyag felolvadt el is készült, ekkor ráöntjük a kekszre és jól összekavarjuk. Ha nagyon száraz a massza, még egy kevés tejet önthetünk hozzá, a keksztől függ, mennyit szív fel. A masszát lekapcsolható oldalú tortaformába halmozzuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a középső réteget. A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük, belekeverjük a kókuszreszeléket. Amikor langyosra hűlt, a kekszre kenjük. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a pudingon elkenjük, vigyázzunk, hogy egyenletesen kenjük el. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük.
A kekszes alapból 4,5-5 cm átmérőjű golyókat formázunk. A kéményseprő testét étcsokoládéba és a tortadarába forgatjuk, a malacét epres fehércsokoládéba és a piros kókuszreszelékbe....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt. 2. Az egészet kézz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a tojás sárgákkal, a tejföllel, sóval, cukorral, kevés citromlével és ízlés szerint esetleg reszelt citromhéjjal, valamint a rummal összegyúrjuk. 2. Jól eldolgozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz