4 szelet sertéstarja (150-180 g/ szelet)
só
2 ek mustár
frissen őrölt fekete bors
4 nagy szelet főtt sonka
4 nagy szelet félkemény sajt
3 ek liszt
1 tk pirospaprika
3-4 ek olaj
A húst kissé kiverjük, megsózzuk, és a mustárba kevert borssal mindkét oldalukon megkenjük.
A hússzeletek egyik oldalára ráfektetünk egy sonka és egy sajtszeletet, a másik oldalát ráhajtjuk, és fogvájóval néhány helyen összetűzzük.
A lisztbe belekeverjük a pirospaprikát, ebben megforgatjuk a töltött húsokat.
Kiolajozunk egy tepsit, és belefektetjük őket.
Forró, előmelegített sütőben (190 °C) kb 20-25 perc alatt egyszer-kétszer megfordítva pirosra sütjük.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A szűzpecsenyét előkészítem , egyforma szeletekre vágom, sóval, borssal fűszerezem, és készre sütöm serpenyőben felhevített vajon. Előkészítem a szalonnát, összedarabolom. A nagyob...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst megmosom majd apró kockákra vágom. Kevés oaljban megdinsztelem a vöröshagymát és rárakom a húskockákat. Picit piritom majd sózom,borsozom,pirospaprikázom 1 gerezd fokhagymát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, az aprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a habtejszínnel és a tojással, majd mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval íze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű