Hozzávalók 1 rúdhoz:
1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt
A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, ha van légkeverés akkor azzal. Vágd fel az oldalast 1-2 csont vastagra, de akár még nagyobb darabokban is sütheted. Sózd és borsozd a húst – 1 kg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA húst megmossuk, megtöröljük, ha szükséges, lehártyázzuk, majd nagyjából 1,5 cm-es szeletekre vágjuk (így 8-10 szeletet kapunk). Besózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, és bedö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük ki annak tasakján található utasítások szerint. Forrázzuk le a paradicsomot és húzzuk le a héját. Vágjuk ki a magját tegyük félre és a húsát vágjuk apróra. Az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Fasírt hagymában, parázson sütve A fasírtot a leveleire szedett hagymába tesszük. Körbetekerjük a bacon szalonnával, majd alufóliába csomagoljuk. Ha elkészültek a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű