Családireceptkönyv.hu

Karajba zárt csülök


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 1 rúdhoz:
1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:


A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL
VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL

A serteskarajt megmosom,egybe hagyom... A sargarepat,feherrepat,zellergumot,hagymat,megtakaritom,megmosom,es minden darabot hosszaban kettevagok Egy fazekba rakom a zoldsegeket,k...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Üvegtálas réteges mexikói recept
Üvegtálas réteges mexikói recept

A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres tepsis tarja
Fűszeres tepsis tarja

A tarját ujjnyi szeletekre vágom, a fokhagymával, sóval, borssal, majorannával és köménymaggal fűszerezem. Éjszakára hűtőbe teszem pihenni. Másnap kevés olajon mindkét oldalát elős...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Legendásan finom BBQ oldalas
Legendásan finom BBQ oldalas

Az oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk, majd egy tepsibe tesszük egymás mellé. Felöntjük annyi kólával, hogy ellepje, majd lefedjük alufóliával és 170 fokon 2,5 óráig sütjük. A...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk