menu

Családireceptkönyv.hu

Karajba zárt csülök


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 1 rúdhoz:
1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:


A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Lencse malacsülttel
Karaj - Lencse malacsülttel

1. A malackarajt megmossuk, leszárítjuk, a bőrét sűrűn bevagdossuk, bedörzsöljük sóval, borssal és előmelegített, forró sütőben, kis vizet öntve alá hirtelen megpirítjuk, majd mérs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Lasagne
Lasagne

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Natúr sertésszelet almás kroketttel
Natúr sertésszelet almás kroketttel

A karaj szeleteket klopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy nagyobb serpenyőben az olajat, /Nem kell sok olaj/ forrósítsuk fel, majd te...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Székelykáposzta rizzsel
Székelykáposzta rizzsel

A kockára vágott hagymát kevés zsíron vagy olajon megdinsztelem, majd ráteszem a felkockázott húst. Sózom, belekeverem a pirospaprikát, majd felöntöm annyi vízzel, hogy c ellepje...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk