24 deka rizs,
7 deci tej,
10 deka cukor,
15 deka lekvár,
2 tojás,
zsemlemorzsa és
zsír
Egészen sűrű tejes rizst főzünk és kiborítjuk megcukrozott gyúródeszkára. Laposra simítjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Mindegyik korong közepére egy kis barack-,málna-, vagy ribizlilekvárt teszünk, azután gombócokat formálunk belőle.
Meghengergetjük tojásban és morzsában s utána forró zsírban hirtelen kisütjük.
Legelőször a meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel és 16 dkg cukorral fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgához hozzászitáljuk a süt...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Közepes