24 deka rizs,
7 deci tej,
10 deka cukor,
15 deka lekvár,
2 tojás,
zsemlemorzsa és
zsír
Egészen sűrű tejes rizst főzünk és kiborítjuk megcukrozott gyúródeszkára. Laposra simítjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Mindegyik korong közepére egy kis barack-,málna-, vagy ribizlilekvárt teszünk, azután gombócokat formálunk belőle.
Meghengergetjük tojásban és morzsában s utána forró zsírban hirtelen kisütjük.
Pudingokat megfőzöm a tejben, még melegen hozzá keverem a kr. cukrot s hagyom kihűlni, közben kevergetem hogy nebőrözzön be. A vajat habosra keverem mixerrel, hozzáadom a kihűlt p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát össze állítjuk, kb 1 órára hűtőbe tesszük. Majd fél cm kinyújtjuk és kiszaggatjuk, tojásfehérjével lekenjük és cukros dióba megfogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalót összegyúrjuk, majd 1/2 órára a hűtőbe tesszük. Kisodorjuk 5-6 mm vastagra. Kivágunk belőle egy nagyobb köralapot, ez lesz a koszorú alapja, majd tetszés szerint...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű