24 deka rizs,
7 deci tej,
10 deka cukor,
15 deka lekvár,
2 tojás,
zsemlemorzsa és
zsír
Egészen sűrű tejes rizst főzünk és kiborítjuk megcukrozott gyúródeszkára. Laposra simítjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Mindegyik korong közepére egy kis barack-,málna-, vagy ribizlilekvárt teszünk, azután gombócokat formálunk belőle.
Meghengergetjük tojásban és morzsában s utána forró zsírban hirtelen kisütjük.
A lisztet a sóval és a cukorral elkeverjük, majd a többit is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Minden sütés előtt olajat teszünk a serpenyőbe
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet, a tejet és a vajat egy lábosba mérjük. Alaposan felforraljuk, majd hozzáöntjük a lisztet, és miután összeállt egy labdává, még 1-2 percig erőteljesen kevergetjük a lángon....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a rummal (én 1 evőkanál rumaromát tettem bele), a reszelt citromhéjjal, és a csipetnyi sóval. Ha szükséges, egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű