25 dkg tehéntúró
1 csésze tej
10 dkg porcukor
fél csomag vaníliás cukor
10 dkg darált dió
1 marék mazsola
Huszonöt dkg friss, áttört tehéntúrót elkeverünk egy csésze tejjel (vagy tejszínnel), 10 dkg darált dióval, 10 dkg porcukorral, 1/2 csomag vaníliás cukorral és egy marék tisztított és félbevágott mazsolával. Poharakba rakjuk, és a tetejét meghintjük reszelt csokoládéval. Diódarabokkal, citromhéjjal is csinosíthatjuk tálalás előtt!
A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk. (É...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsa...
Elkészítési idő: 40 perc+12 óraElőmelegítjük a sütőt. Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét és a cukor felét habbá verjük. A sárgáját a vizet és a maradék cukrot krémesre keverjük. Fehérjealaphoz hozzáöntjük a s...
Elkészítési idő: 40 perc