400 g búzaliszt (BL55)
200 g vaj
1 db sütőpor
1 db vaníliás cukor - bourbon
250 ml joghurt - natúr
350 g meggy
50 g kristálycukor
A tészta hozzávalót tálba tesszük, és összegyúrjuk. A vaj miatt kissé lágy lesz.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd 8-10 cm széles csíkokat vágunk.
A közepére meggyet teszünk egymás mellé, amit megszórunk kevés cukorral. (Ide lehet alá tenni akár pudingot, vagy sűrű gyümölcsszószt. Ki mit szeretne.)
A két szélét szorosan összecsípjük.
Vajjal kikent lisztezett 26 cm-es tortaformába tesszük úgy, hogy az összecsípett része legyen alul. Egymás köré tesszük a többit is csigavonalban.
200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt arany barnára sütjük
Porcukorral meghintve tálaljuk a meggyes tekercs pitét.
Kézi habverővel fölverjük a tojást a mézzel, a kókuszolajjal és a rumaromával, majd hozzáadjuk a darált gesztenyét. Kb. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük, azután kis korongokat fo...
Elkészítési idő:A tojás sárgákat verjük fel a cukorral, egészen fehéredésig. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. A cukros sárgájába keverjük bele a mascarpone-t, majd óvatosan...
Elkészítési idő:A liszteket elkeverjük a sóval, szódabikarbónával. A kókuszolajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az édesítőt, tojást, kézi habverővel összekeverjük, majd apránként belekeverjük a liszte...
Elkészítési idő: