40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges
A hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát elosztjuk két részre. Az egyiket kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe rakjuk. A töltelék elkészítése: A túrót összetörjük (én vil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és belenyomkodjuk a piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A banánokat karikákra vágjuk, citromlével lekenhetjük,...
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés Nehézség: KönnyűA csokit apró kockákra daraboljuk. A tojás sárgáját a fehérjétől külön választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót össze dolgozzuk (a csoki darabkákat hagyjuk u...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tepsit kivajazzuk, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű