Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Omlós lekváros rudacska


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só

Töltelék:

bármilyen kemény lekvár

Elkészítés:


A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges

Omlós lekváros rudacska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar RAFAELO KOCKA
RAFAELO KOCKA

A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Habos túrós
Habos túrós

Tészta 6 tojásos piskóta Krém: 30 dkg vajat, 30 dkg porcukorral habosra keverünk. 1/2 kg túrót, 1 csomag mazsolával, 2 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál citromlével jól kik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors pogácsa
Gyors pogácsa

A hozzávalókat 2,5 dl tejjel összedagasztani kisodorni, a tetejét tojássárgájával + tejjel megkenni, sajtot ráreszelni, vagy szezámmaggal megszórni, kiszaggatni. Ha megkelt 200...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Egyszerű csokitorta*
Egyszerű csokitorta*

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk