Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos zöldbab csirkemellel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg csirkemell
60 dkg zöldbab (mirelit, vagy konzerv)
6 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
2 evőkanál paradicsomszósz
lestyán levél
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük, mikor feldobja a levét hozzáadjuk a zöldbabot is és belekeverjük a zúzott fokhagymát, lestyán levelet, fűszerezzük. Egy kevés vizet adunk hozzá, majd a paradicsomszószt és a meghámozott felszeletelt paradicsomot is hozzáadjuk és lefedve puhára főzzük. Amikor sűrű szaft keletkezik alatta, levehetjük a tűzhelyről. Melegen kínáljuk!

Paradicsomos zöldbab csirkemellel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Fűszeres csirkenyárs (csirke satay)
Fűszeres csirkenyárs (csirke satay)

A csirkemelleket hosszában felcsíkozzuk, kiklopfoljuk, és egy edénybe tesszük. Sózzuk, fűszerezzük borssal, fahéjjal, római köménnyel, és curry porral. Ráöntjük az olajat, az egé...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mazsolás csirke almaszósszal
Mazsolás csirke almaszósszal

Másnap reggel leszűröd a mazsit, a levét félreteszed, a mazsit betöltöd a csirekbe, esetleg beletunkolsz még pár gerezd egyéb gyümölcsöt (alma, körte, narancs), majd bestoppolod a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kapros tejszínes szószban sült csirkemell
Kapros tejszínes szószban sült csirkemell

A húst tetszőlegesen szeleteljük fel, de maradhat egészben is, akkor csak hosszában vágjuk félbe, majd mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal. Egy kevés olajat egy magas f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemáj - Csirkemájas gombapaprikás
Csirkemáj - Csirkemájas gombapaprikás

1. A felhevített zsiradékon megfuttatjuk a hagymákat. 2. Rádobjuk a feldarabolt májat, és nagy lángon pirítjuk rövid ideig (kb. 3-5 perc). 3. Mérsékeljük a lángot, rádobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk