1/2 kg csirkemellfilé
1 kg burgonya
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fokhagyma granulátum
5 dkg sajt
étolaj
5 dkg vaj
kevés liszt
5 dl tejfel
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
A csirkemell filét szeletekre vágjuk, ízlés szerint sóval, borssal, fokhagyma granulátummal megszórjuk és, ha van rá időnk, fél-1 órára a hűtőbe tesszük. Ezalatt megpucoljuk a krumplit és felszeleteljük.
Lisztben megforgatjuk a hús mindkét oldalát. 2-3 evőkanálnyi olajban mindkét oldalát kicsit megpirítjuk. De tényleg csak picit. Nem kell megsülnie! Az olvasztott vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjfelle állandó keverés mellett. Amikor besűrűsödött, a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Kivajazott jénaiba beleteszünk egy sor krumplit, amit enyhén meg is sózunk. Krumplira kerülnek a hússzeletek, amit a tejfellel leöntünk. És így rétegezzük tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetején krumpli legyen és a tejfelből jusson a tetejére is. Erre teszünk még egy kevés reszelt sajtot.
220 C-on sütjük kb. 60 percig, majd levesszük a jénai tetejét és még további 10 percig hagyjuk sülni.
A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell egyik felét felszúrom és belefűzöm a kolbászt, a másik felét felszeletelem és a szeleteket megkenem kenőmájassal és feltekerem, majd sütőben megsütöm
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy serpenyőben, egy kanál olívaolajon fonnyaszd kb. 20 másodpercig a felaprított fokhagymát, majd add hozzá a megmosott spenótot, sózd és borsozd meg. Kb. egy perc alatt kész,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat sózzuk és borsozzuk, majd átkenjük olívaolajjal és beleforgatjuk a parmezánba. Ezt követően minden húst betekerünk 1-2 szelet baconbe. Ha a bacon szeletek kicsik, akkor t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű