50 dkg száraz tészta
4 db tojás
450 gr tejföl (1 pohár)
2 dl főzőtejszín
10 dkg bacon
20 dkg reszelt sajt
olaj
só
őrölt bors
1 kk delikát
A tésztát lobogó, forró vízben félkészre főzöm és leszűröm.
Egy hőálló tálat vagy közepes tepsit kikenek egy kis olajjal és zsemlemorzsával megszórom. A tojásokat egy keverőtálban egy kis sóval, tejföllel, tejszínnel kikeverem, majd ízesítem borssal és delikáttal.
A szalonnát felkockázom,egy serpenyőben zsírjára sütöm és az öntettel összekeverem. A tészta felét elterítem a tálban, megszórom a sajt felével, és leöntöm a mártás egy kisebb részével. Erre halmozom a tészta maradék részét, a reszelt sajtot és felöntöm a maradék öntettel.
A sütőt beállítom 175-180 c˚-ra és szép pirosra sütöm benne. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e. Ha kihűlt sokkal könnyebb szeletelni.
Készítsünk elő egy nagy fazekat, amibe a tésztát főzzük majd ki. Töltsük 3/4-ig vízzel, majd ízesítsük pár csipet sóval. Amikor elkezd forrni a víz, rakjuk bele a tésztát, és egy p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűgyurom,kelesztem majd forró olajba sütőm
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízbe megfőzzük a tészta. Elkészítjük közbe az alapot. Kevés zsíradékon a kolbász darabokat megpirítjuk,csak annyira hogy a kolbászzsír kisüljön belőle,majd a sűrített parad...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűA szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük sós vízben, majd jól lecsepegtetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes