menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos baconos tészta


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg száraz tészta
4 db tojás
450 gr tejföl (1 pohár)
2 dl főzőtejszín
10 dkg bacon
20 dkg reszelt sajt
olaj

őrölt bors
1 kk delikát

Elkészítés:


A tésztát lobogó, forró vízben félkészre főzöm és leszűröm.

Egy hőálló tálat vagy közepes tepsit kikenek egy kis olajjal és zsemlemorzsával megszórom. A tojásokat egy keverőtálban egy kis sóval, tejföllel, tejszínnel kikeverem, majd ízesítem borssal és delikáttal.

A szalonnát felkockázom,egy serpenyőben zsírjára sütöm és az öntettel összekeverem. A tészta felét elterítem a tálban, megszórom a sajt felével, és leöntöm a mártás egy kisebb részével. Erre halmozom a tészta maradék részét, a reszelt sajtot és felöntöm a maradék öntettel.

A sütőt beállítom 175-180 c˚-ra és szép pirosra sütöm benne. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e. Ha kihűlt sokkal könnyebb szeletelni.

Sajtos baconos tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákosguba
Mákosguba

Az élesztőt 1 deci langyos tejben fölfuttatjuk. a tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal simára keverjük, az előzőekhez adjuk, majd a liszttel, sóval és a maradék tejjel könn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Medvehagymás spagetti
Medvehagymás spagetti

A bacont felkockázzuk, és serpenyőbe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi, és közepes lángon melegíteni kezdjük. (Így kívül ropogós, de belül puha marad.) Egészen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
TAVASZI MEDVEHAGYMÁS GNOCCHI
TAVASZI MEDVEHAGYMÁS GNOCCHI

Először a gnocchi-t készítjük el, amihez kezdésként egy száraz serpenyőben lepirítjuk a tökmagot, majd az egészet lezúzzuk egy aprítógépben. A burgonyákat berakjuk a mikróba és a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tortellini sajtos-sonkás mártással
Tortellini sajtos-sonkás mártással

A sonkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Majd a forró vajban megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, további 1 percig forrósítjuk, majd felöntjük a levessel és tejszínnel....

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk