50 dkg száraz tészta
4 db tojás
450 gr tejföl (1 pohár)
2 dl főzőtejszín
10 dkg bacon
20 dkg reszelt sajt
olaj
só
őrölt bors
1 kk delikát
A tésztát lobogó, forró vízben félkészre főzöm és leszűröm.
Egy hőálló tálat vagy közepes tepsit kikenek egy kis olajjal és zsemlemorzsával megszórom. A tojásokat egy keverőtálban egy kis sóval, tejföllel, tejszínnel kikeverem, majd ízesítem borssal és delikáttal.
A szalonnát felkockázom,egy serpenyőben zsírjára sütöm és az öntettel összekeverem. A tészta felét elterítem a tálban, megszórom a sajt felével, és leöntöm a mártás egy kisebb részével. Erre halmozom a tészta maradék részét, a reszelt sajtot és felöntöm a maradék öntettel.
A sütőt beállítom 175-180 c˚-ra és szép pirosra sütöm benne. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e. Ha kihűlt sokkal könnyebb szeletelni.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük. A sonkát aprítógépben nagyobb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a tejfölt, a margarin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát és megpirítjuk. Beletesszük a kukoricát, felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük és összeforraljuk. Be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós, olajos vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd tejfölt és reszelt sajtot teszek rá.
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval elkeverem, beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm a tejfölt és a tejet, belemorzsolom az élesztőt és alaposan összekeverem. Kézzel simára dagasztom. Amikor selymessé v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű