Sajtos rudacska recept:
50dkg lisz
- 25 dkg margarin
- 1 egész tojás
-10 dkg natúr tömlős sajtkrém
-1 csomag sütőpor
-1,5 káveskanál só ( én kettőt teszek bele)
1 egész tojás a kenéshez
1 egész tojás a kenéshez
Az alapanyagokat nyújtható tésztává összedolgozom. Én géppel csinálom.
Ne ijedjetek meg eleinte úgy tűnik mintha nem akarna összeállni, morzsás állagú a tészta, de aztán szépen összeáll. 30 prcet pihentetem, majd 1-1,5 cm vastagra nyújtom, kb 1 cm széles rudacskákra vágom éles késsel. Tetejét megkenjük tojással, sajttal, szezámmaggal szórom.
180-200 fokra előmelegített sütőben also-felsütéssel addig sütöm míg szép arany színe nem lesz. Kb 20 perc
A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg Ramat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük. Miután a tészta megdermedt, a 2/3-át egy lisztezett deszkán kör alakúra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni és fél órát pihentetni. Kanállal szaggatni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 x 30-as tepsit vajjal kikenjük. A 35 dkg lisztet, 15 dkg Ramát, 4 tojássárgát fél cs. sütőporral és egy kis tejjel összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük és a felébe kakaóport gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű