1 fej karfiol
20 dkg füstölt sonka
15 dkg bacon
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál tejföl
0,5 dl főzőtejszín
1 tojás sárgája
10 dkg parmezán
só, bors
A karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a megfőtt karfiol felét beletesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával. A sonkát és a bacont felkockázzuk, belekeverjük a tejfölbe és ráhalmozzuk a karfiolra. A megmaradt karfiolt kerül a tetejére. Közben a tejszínt, a tojássárgáját és a reszelt parmezánt jól összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a tetejére. Ezt követően sütőbe tesszük és 180 fokon 20 percen át sütjük. Ínycsiklandó és gyors étel!
Legjobb zárható cserépedényben elkészíteni (Pataki tál, római tál, römertopf). A tálat hideg vízbe áztatjuk. Ezután a csülköt megmossuk, a szőröket leperzseljük, lekaparjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA malaccsászárt megtisztítjuk, és a tepsi méretéhez igazítva elvágjuk. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A vöröshagymát is megtisztítjuk, és félkarikára vágju...
Elkészítési idő: 130 min Nehézség: Közepes• Elkészítés: A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KözepesA burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű