Családireceptkönyv.hu

Sonkás, sajtos muffin


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g sertéshús (darált)
4 db zsemle
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
12 szelet gépsonka
50 g sajt - trappista (reszelt)
1 kis fej hagyma - vörös

bors - fekete (őrölt)
ételízesítő (pl.: Vegeta)
A forma kenéshez

50 g vaj

Elkészítés:


A zsemléket vízbe tesszük ázni.
Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt.
Végül a zsemléket, amiből jól kinyomtuk a vizet elmorzsoljuk, majd összekeverjük
Egy muffin formát alaposan kikenünk vajjal, és kitömjük a hússal, középen kis mélyedés legyen, ahova a sonka megy.
A sonkaszeletek a közepére teszünk a reszelt sajtból egy keveset, összehajtjuk kicsire.
A mélyedésekbe tesszük őket, majd a maradék hússal lefedjük.
Betoljuk a sütőbe és 180 C fokon 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Ha szeretnénk a tetejére sajtot tenni (itt került rá) akkor 5 dkg reszelt sajtot a 40. perc körül rászórjuk a tetejére.

Sonkás, sajtos muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szaftos sertés comb pörkölt
Szaftos sertés comb pörkölt

A húst felkockázzuk majd félre tesszük. Addig felaprítjuk a paradicsomot (én leszoktam húzni a héját és akkor nem marad meg a "bőre" miközben föl.) A paprikát nagyon kicsi darabok...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás hús őzgerincben Húsvétra
Sonkás hús őzgerincben Húsvétra

A sovány sertéshúst, a főtt sonkamaradékot, a tejben áztatott és jól kicsavart zsemléket együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, sóval, borssal, gyömbérrel, kakukkfűvel fűszerezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Gombás tokány III.
Gombás tokány III.

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, ha megpirult, beletesszük a kockára vágott húst, fűszerezzük. Ha a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a zúz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk