400 g sertéshús (darált)
4 db zsemle
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
12 szelet gépsonka
50 g sajt - trappista (reszelt)
1 kis fej hagyma - vörös
só
bors - fekete (őrölt)
ételízesítő (pl.: Vegeta)
A forma kenéshez
50 g vaj
A zsemléket vízbe tesszük ázni.
Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt.
Végül a zsemléket, amiből jól kinyomtuk a vizet elmorzsoljuk, majd összekeverjük
Egy muffin formát alaposan kikenünk vajjal, és kitömjük a hússal, középen kis mélyedés legyen, ahova a sonka megy.
A sonkaszeletek a közepére teszünk a reszelt sajtból egy keveset, összehajtjuk kicsire.
A mélyedésekbe tesszük őket, majd a maradék hússal lefedjük.
Betoljuk a sütőbe és 180 C fokon 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Ha szeretnénk a tetejére sajtot tenni (itt került rá) akkor 5 dkg reszelt sajtot a 40. perc körül rászórjuk a tetejére.
Hagymát zsíron megdinszteljük. Pirospaprikát rá és beletesszük a babot, a kockára vágott húst, vizet, sót és reszelt fokhagymát. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor beletessz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hagymát olajon megpirítjuk, hozzá adjuk a darált húst, sóval borssal paprikával ízesítjük. Kevés vízzel megpároljuk. A karfiolt megtisztítjuk félpuhára főzzük. A tepsit kiola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A darált húshoz hozzáadjuk , a reszelt fokhagymát, egész tojást, a tejben áztatott kenyeret, sóval, borssal ízesítjük. --Ebből a masszából gombócokat formálunk, s kevés olajon m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA páchoz 2 evőkanál sertészsír 1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt) 2 gerezd fokhagyma A sütéshez 350 g sertészsír 1 nagy fej vöröshagyma 8 gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű