400 g sertéshús (darált)
4 db zsemle
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
12 szelet gépsonka
50 g sajt - trappista (reszelt)
1 kis fej hagyma - vörös
só
bors - fekete (őrölt)
ételízesítő (pl.: Vegeta)
A forma kenéshez
50 g vaj
A zsemléket vízbe tesszük ázni.
Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt.
Végül a zsemléket, amiből jól kinyomtuk a vizet elmorzsoljuk, majd összekeverjük
Egy muffin formát alaposan kikenünk vajjal, és kitömjük a hússal, középen kis mélyedés legyen, ahova a sonka megy.
A sonkaszeletek a közepére teszünk a reszelt sajtból egy keveset, összehajtjuk kicsire.
A mélyedésekbe tesszük őket, majd a maradék hússal lefedjük.
Betoljuk a sütőbe és 180 C fokon 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Ha szeretnénk a tetejére sajtot tenni (itt került rá) akkor 5 dkg reszelt sajtot a 40. perc körül rászórjuk a tetejére.
A zsíron üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, megszórom a paprikával és beleforgatom a megmosott húst. Sózom, majd köménnyel és zúzott fokhagymával fűszerezem. Kissé pirítgat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülső réteg: A bulgurt lröntjük 4 dl forró vízzel, és 20 percig állni hagyjuk Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Töltelék: Vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd kicsit megkaranel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kockázd nagyon apróra, a fokhagymát pépesítsd. Tedd egy nagyobb tálba a darált húst, majd fűszerezd a hagymákkal, a kakukkfűvel, sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA dagadót szórjuk be grill fűszerkeverékkel kívül-belül. A belsejébe szórjunk még 1 tk majorannát, hagyjuk állni 20 percig. A gombát, paprikát és a csirkemájat vágjuk kis kockákra....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes