15 dkg kakaós keksz
15 dkg háztartási keksz
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál barna cukor
0,5 dl tej
2 teáskanálnyi vaj
10 dkg dió
10 dkg mandula
Hozzávalók a krémhez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál barna cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egészet ráöntjük a kekszre és összedolgozzuk vele. A masszát beleöntjük egy sütőformába és jól megnyomkodjuk, hogy összeálljon. A diót és a mandulát összetörjük, a felét rászórjuk a kekszre, közben elkészítjük a krémet. A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd lassú tűzön összefőzzük. Folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor kezd besűrűsödni a krém kihűtjük és a sütőformába öntjük. A maradék diót és mandulát is rászórjuk a tetejére és egy órára hűtőbe tesszük és tálalhatjuk is.
A datolyákat magozzuk ki, és áztassuk be kb. 1dl vízbe (ne lepje el egészén a víz a datolyákat). Ha nagyon száraz a datolya, előző este áztassuk be forró vízbe. Amikor a datolyák m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40dkg liszt 10dkg porcukor 25dkg vaj vagy margarin 1db tojás 1csom sütőpor citromlé szemre , (azzal lazitjuk kicsit a tésztát ) A töltelék: 1,5kg alma Van/cukor (ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tepsit béleld ki sütőpapírral. A papírt kend át kókuszzsírral. 2. Keverd a lenmag liszthez a szódabikarbóna a kakaót, a sütőport és a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat össszegyúrjuk, 3 mm vékonyságúra nyújtjuk. szaggatás után cukorral megszórjuk, 160 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű