25 dkg vaj,
25 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
18 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
1/2 csomag van. cukor,
evőkanál rum.
A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukor-sütőpor-dió van. cukor keveréket, végül a rummal egynemű tésztává gyúrjuk. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a zsiradék nem olvadjon meg. Vékonyra nyújtjuk és közepes korongocskákat szaggatunk. Sütés után a kihűlt korongocskákat kettesével összeragasztjuk lekvárral. Legjobb savanykás lekvárral (pl. ribizlivel) csoki öntettel leöntjük, rácsra tesszük míg megszilárdul.
1. Ezt a masszát téglalap alakúra nyújtottam és 18 egyforma darabra felvágtam. 2. Egy formát a markomba tettem és a másik kezem hüvelykujjával a közepét megnyomtam. 3. Után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük. Serpenyőben kisütjük, egy kevés olajat teszünk alá. Kb. 10 db palacsinta lesz belőle.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, négy részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen négy azonos méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót, olajat és tovább keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a toj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű