60 dkg liszt,
25 dkg margarin /vagy 18 dkg zsír/,
23 dkg cukor,
1 tojás + 1db,
1 vanília cukor,
1 cs sütőpor,
1 csipet só,
1 pohár tejföl,
zsemlemorzsa,
2 kg tisztított reszelt savanyú alma,
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és felhasználásig félre tesszük. A lisztel elmorzsoljuk a zsiradékot hozzá aduk a cukrot, tojást, sót vaníliás cukrot, sütőport és annyi tejfölt hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és két cipót formázunk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk és a zsírozott tepsibe tesszük, erre szórunk vékonyan zsömlemorzsát. A lereszelt almát a levétől jól kinyomkodjuk és ízesítjük 5 ek. cukorral és 1 cs őrölt fahéjjal, hozzáadunk még egy fél marék zsömlemorzsát, ezt jól összekeverjük és a tésztára simítjuk.
A másik cipót is tepsi nagyságúra nyújtjuk rátesszük az almatöltelékre villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük 30 perc alatt közepes lángon arany barnára sütjük .
Megsütöm a tortalapokat, mikor kihűltek ketté vágom, így 3 rész lesz töltve. A pudingokat meg főztem a tejes-szörpös keverékbe majd kihűtöttem, kevergettem. Hulalát kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkókuszreszeléket elkevertem a liszttel, cukorral. Tojásfehérjét pici sóval habbá vertem és óvatosan hozzákevertem a kókuszos részt, hogy minél kevésbé törjön a hab. Habzsákkal p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA lisztet nagy tálba öntjük, és belekeverjük a sütőport és a sót. A vajat elmorzsoljuk a lisztben. Belekeverjük a reszelt sajtot. Hozzáadjuk a tojásokat. A tejföl segítségégvel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk. A töltelékhez a porcukrot a cappuccino porral jól összeforgatjuk, majd a vajjal habosra keverjük. A kakaós masszát...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű