3 db babérlevél
50 dkg zöldbab
1 evőkanál pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
10 dkg mangalica szalonna
1 evőkanál liszt
3 db nagyobb fej vöröshagyma
só
bors
80 dkg sertéscomb (eredetileg tarja)
6 evőkanál házi lecsó (nagyon finom anyukám által eltett lecsót használtam)
A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a lecsót, beletesszük az ujjnyi csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk puhulni.
Mikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot, a babérlevelet és az aprított fokhagymát. Mikor megfőtt a hús és a bab is, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és összeforraljuk.
Nokedlivel tálaljuk.
A hús ne legyen zsíros, közöljük a hentessel, hogy kocsonyába lesz. Megmossuk és ketté illetve három darabba vágjuk. A körmöket a hentesnél feldaraboltattjuk, jól megmossuk, a sző...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Közepes1. A karajt kicsontozzuk, és dupla szeletekre szeleteljük. 2. A szeleteket bevágjuk, szétnyitjuk, egy kicsit kiverjük. 3. A lángolt kolbászt megdaráljuk, elkeverjük az össz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kiklopfolt hússzeleteket sózd, borsozd és mind a két oldalát meglisztezve, kevés forró zsiradékon mindkét oldalán süsd meg és rakd szép sorba egymás mellé egy tepsibe, vagy hőáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűErősen sós vízben, pár gerezd fokhagymával, jó puhára főzöm a szalonnát, majd fokhagymával és pirospaprikával bekenem. A főzőlevet elhasználtam karfiolleveshez, nem rontotta el.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű