5kg kimagozott meggy, 5kg cukor, 2liter víz 50g citromkő (citromsav)
A hozzávalókat összekeverni és 24 órát állni hagyni. Utána paradicsompaszírozón átpaszírozni,
2 tasak tartósítószert (szalicilt) beletenni, ezután lehet palackozni.
Vajda József meggyszörp receptje a Vajdaságból:
Vajda Attilától (Olivér barátja/főiskolai kartársa) meggyszörpöt kaptunk, amit az édesapja készített. Nagyon-nagyon finom.
A hozzávalókat felforraljuk,hozzáadjuk a tasak tartalmát és elkeverjük. A forró levet az uborkákra töltjük az üveg pereméig, majd azokat jól lezárjuk. 3. Az így elkészített savan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 óráig főzzük,turmixoljuk,üvegekbe töltjük és dunsztoljuk. Abban az esetben,ha almát is teszünk bele vagy Pektint,akkor sokkal hamarabb elkészül
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmosom, a héját és a csutkáját eltávolítom. Darabokra vágom, majd botmixerrel pépesítem. Belekeverem a z apróra vágott fűszereket és a 2 nagy egyben hagyott vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy napot áll, többször is megkavarom, majd üvegekbe töltöm, lezárom és a helyére teszem. VÍZ NEM KELL BELE ! Ebből a mennyiségből pontosan 10 db 7dl-es üveggel lesz
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű