5kg kimagozott meggy, 5kg cukor, 2liter víz 50g citromkő (citromsav)
A hozzávalókat összekeverni és 24 órát állni hagyni. Utána paradicsompaszírozón átpaszírozni,
2 tasak tartósítószert (szalicilt) beletenni, ezután lehet palackozni.
Vajda József meggyszörp receptje a Vajdaságból:
Vajda Attilától (Olivér barátja/főiskolai kartársa) meggyszörpöt kaptunk, amit az édesapja készített. Nagyon-nagyon finom.
A megtisztított, darabolt barackot annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Fövés közben lehet turmixolni. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és kevés aszkorbinsavat, maj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA citromok héját nagyon vékonyan, hogy ne kerüljön bele fehér rész, levágjuk és egy közepes lábasba tesszük. A gyömbért (jó nagy darab legyen, vagy ha ilyet nem találunk, 2 közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Gyaluljuk le vagy aprítsuk fel a fejeskáposztát, majd 5-10 percen át dolgozzuk bele a sót, míg a káposzta levet nem enged. Adjuk hozzá a mustármagot vagy köménym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLassúpréssel: Az epret mosás és csumázás után átengedjük a gépen és a levet illetve a pürét külön lábasba tesszük. Majd lepréseljük a ribizlit is és a levét hozzáöntjük az eperéh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű