(3 x 2,5 dl)
1 kg citrom,
édesítő / polisett
.A citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. Közben naponta 2-3 alkalommal kicseréljük a vizet.
.Lábasba öntünk 1 dl vizet, beleszórjuk az édesítőt és közepes lángon, kevergetve addig főzzük míg teljesen felolvad (kb 5 perc) . Azután beledobjuk az apróra vágott, kimagozott citromokat, és állandó kevergetés mellett kb. 30 perc alatt sűrűre főzzük.
.A lekvárt tiszta befőttesüvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk azokat, és fejjel lefelé állítjuk 5 percre. Mindet visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni a lekvárt. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblítsük le. Adjuk hozzá a vizet, tegyük bele a karikára vágott citromokat. Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk és kimagozzuk.Ezután megmérjük, és minden kg meggyhez 0,6 kg cukrot adunk.Jól összekeverjük, és egy napot állni hagyjuk. Ezután feltesszük főni.Mikor már egy ki...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: NehézA paradicsomot és a paprikát is kétszer, váltott vízben megmosom. A paradicsomot apró darabokra vágom, ha kemény a száránál a rész, azt ki vágom.A paprikát ki csumázom, és vékony s...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Könnyűalaposan kimossuk és csírátlanítjuk az üvegeket és a tetőket, a paprikákat több vízben alaposan megmossuk, figyeljünk, hogy csak ép, egészséges paprikát legyenek köztük, a papri...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz