(3 x 2,5 dl)
1 kg citrom,
édesítő / polisett
.A citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. Közben naponta 2-3 alkalommal kicseréljük a vizet.
.Lábasba öntünk 1 dl vizet, beleszórjuk az édesítőt és közepes lángon, kevergetve addig főzzük míg teljesen felolvad (kb 5 perc) . Azután beledobjuk az apróra vágott, kimagozott citromokat, és állandó kevergetés mellett kb. 30 perc alatt sűrűre főzzük.
.A lekvárt tiszta befőttesüvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk azokat, és fejjel lefelé állítjuk 5 percre. Mindet visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni a lekvárt. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
A citromok héját nagyon vékonyan, hogy ne kerüljön bele fehér rész, levágjuk és egy közepes lábasba tesszük. A gyömbért (jó nagy darab legyen, vagy ha ilyet nem találunk, 2 közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmosom, a héját és a csutkáját eltávolítom. Darabokra vágom, majd botmixerrel pépesítem. Belekeverem a z apróra vágott fűszereket és a 2 nagy egyben hagyott vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Egy tepsit kikenünk ecettel és elrendezzük benne a félbevágott szilvákat, majd megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőbe tesszük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot apróra vágom Mindent hozzáadok és letakarva egy tiszta konyharuhával 2 napig kevergetem.Sok levet enged. Paradicsom paszírozón átpaszírozom. Üvegekbe töltöm és p...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű