tisztított, hámozott,
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyemgyökér
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zeller zöld
Az összes megtisztított zöldséget, megmosni, lemérni, darabolni, darálni. Hozzákeverni fél kg durva sót. / a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós./ Pihentetni 15-20 percet, amíg levet enged a sótól. Néha meg keverni. Ha már van lé, üvegekbe tömni. / ne maradjon benne levegőbuborék.
Egész évben elég ennyi.
5 kg kápia parikát megtisztítok, kicsumázok, majd felteszek főzni. 1 jó közepes zellert tisztítok, szeletelek, és azt is megfőzöm. Ha a paprika és a zeller is puha, leszűröm őke...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű1. A megtisztított zöldbabot felaprózzuk, gyengén sós vízben félpuhára főzzük, szűrőkanállal kiszedjük, üvegekbe rakjuk. 2. A bab főzőlevébe ízlés szerint ecetet teszünk, felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsomot apróra vágom Mindent hozzáadok és letakarva egy tiszta konyharuhával 2 napig kevergetem.Sok levet enged. Paradicsom paszírozón átpaszírozom. Üvegekbe töltöm és p...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű1. A fehér húsú paprikát megmossuk, megtisztítjuk, magházát kivágjuk. 2. Nagy lábasba rakjuk, majd lobogó forrásban levő vízzel leforrázzuk. 3. Kihűlés után lecsöpögtetjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz