tisztított, hámozott,
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyemgyökér
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zeller zöld
Az összes megtisztított zöldséget, megmosni, lemérni, darabolni, darálni. Hozzákeverni fél kg durva sót. / a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós./ Pihentetni 15-20 percet, amíg levet enged a sótól. Néha meg keverni. Ha már van lé, üvegekbe tömni. / ne maradjon benne levegőbuborék.
Egész évben elég ennyi.
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Mindent legyalulok vagy szeletelek, összekeverem alaposan a sóval. Másnapig állni hagyom és belekeverem az ecetben feloldott cukrot vagy annak megfelelő éd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűNapsütéses időben, teljesen kinyílt,180-200 virágot szedtem, (közvetlen a virág alatt csíptem le). Lehetőleg nem szennyezett, vegyszermentes helyről szedjük a virágokat. Nem kell m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz4-5 marék virágot két liter vízbe áztatom egy napra, 2 karikára vágott citrommal. Másnap 2 kg cukorral felfőzöm, üvegbe töltöm. Aztán vagy száraz dunsztba, vagy autómata 90 fokon 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMossuk meg jól az uborkákat, a végeinél található leszáradt virágokat törjük le. Szórjunk nagyobb befőttes üvegek aljába egy-egy teáskanálnyi mustármagot és kb. 10 szem egész bors...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű