menu

Családireceptkönyv.hu

13. Vegeta /ételízesítő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tisztított, hámozott,
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyemgyökér
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zeller zöld

Elkészítés:


Az összes megtisztított zöldséget, megmosni, lemérni, darabolni, darálni. Hozzákeverni fél kg durva sót. / a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós./ Pihentetni 15-20 percet, amíg levet enged a sótól. Néha meg keverni. Ha már van lé, üvegekbe tömni. / ne maradjon benne levegőbuborék.
Egész évben elég ennyi.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Vegyes savanyúság 1.- csalamádé
Vegyes savanyúság 1.- csalamádé

Összekeverjük 1 napig állni hagyjuk és üvegekbe tesszük, lazán! (Nyanyus receptje)

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
Pizza szósz eltevése
Pizza szósz eltevése

Házi pizzakrém elkészítése: Az forrás szerint, ahol a receptet találtuk, a hagymát olajon kell üvegesre párolni, majd utána pépesíteni, de mi nem szeretünk semmit olajosan eltenni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lecsó - OK
Lecsó - OK

1. A paradicsomot jól megmosva darabokra tördeljük, és addig főzzük, amíg a bőre ráncosodni kezd. Ekkor áttörjük. 2. A megmosott zöldpaprikát kicsumázzuk, szeletekre vagy karik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Univerzális savanyúság lé tart.szer NÉLKÜL!
Univerzális savanyúság lé tart.szer NÉLKÜL!

Az összes hozzávalót egy fazékba teszem és felforralom. Hagyom teljesen kihűlni, utána leszűröm. A tiszta lét és a leszűrt fűszernövényeket (pici lével) külön teszem. A ster...

Elkészítési idő: 1 óra+
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk