10 liter víz
6 dl 20 %-os ecet
50 dkg só
1 kg cukor
3 dkg timsó
1 dkg borkén
3,5 dkg nátrium benzoát
1 dkg citromsav
fűszerek (bors, babérlevél, kapor, köménymag, mustármag, bármi más)
A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, majd kihűtjük.
Beletesszük a tartósítókat és a fűszereket, majd a kihűlt léhez adjuk.
A levet egy dupla akkora tálba tesszük.
Később bármikor berakhatunk és kivehetünk zöldségeket belőle.
Egy évig eláll
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Mindent legyalulok vagy szeletelek, összekeverem alaposan a sóval. Másnapig állni hagyom és belekeverem az ecetben feloldott cukrot vagy annak megfelelő éd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk, leszáraljuk (én szűrőben még egyszer le szoktam öblíteni). Egy nagyobb edényben a vizet a cukorral felforraljuk, amikor a cukor elolvadt, belerakunk kb. 4-5 ü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, 1 napig állni hagyjuk. Saját levében hordóba vagy üvegbe rakjuk. Ez kb 8-10 l.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNYERSEN ELTÉVE: Tetszés szerint darabolom a paprikát és a paradicsomot is. Rászórom a sót és a tartósítót, kézzel alaposan összekeverem. Tiszta konyharuhával letakarom és pár órá...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű