10 liter víz
6 dl 20 %-os ecet
50 dkg só
1 kg cukor
3 dkg timsó
1 dkg borkén
3,5 dkg nátrium benzoát
1 dkg citromsav
fűszerek (bors, babérlevél, kapor, köménymag, mustármag, bármi más)
A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, majd kihűtjük.
Beletesszük a tartósítókat és a fűszereket, majd a kihűlt léhez adjuk.
A levet egy dupla akkora tálba tesszük.
Később bármikor berakhatunk és kivehetünk zöldségeket belőle.
Egy évig eláll
Összekeverjük 1 napig állni hagyjuk és üvegekbe tesszük, lazán! (Nyanyus receptje)
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bazsalikomot nem túl apróra vágjuk, a hagymát meghámozzuk, karikázzuk, majd megfonnyasztjuk az olajban. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a felkarikázott paradicsomot, majd fedő nélkü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverni, állni hagyni2-3 órát, kinyomkodni, tömöríteni, felönteni a saját levével. Leszorítani káposztalevéllel, torzsájával, hogy a lé teljesen ellepje!!! 2-3 nap múlva fo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz epret mosd meg alaposan, majd csepegtesd le, és válogasd ki, csak a teljesen ép darabok mehetnek a lekvárba. Vigyázz, hogy se levéldarab, se morzsa vagy más maradék ne kerüljön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes