1kg Paradicsom
1kg Lecsó paprika
1kg Hagyma
1 fakanálnyi zsír (mindenképp zsír)
Késhegynyi Szalicil
Babérlevél 1-2 lehet, de nem kötelező
A zsírt felolvasztjuk, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát és paprikát és a felkockázott paradicsomot.
Összefőzzükni, amíg puha nem lesz.
Üvegekbe töltjük, késhegynyi tartósítót teszünk rájuk, majd száraz dunsztban hűlésig betakarva tartjuk.
Kb 8 kg eper, 2 kg cukor, 4 citrom leve szükséges hozzá. Megpucoltam az epret, krumpli nyomóval összetörtem, lecukroztam, egy éjszakát állni hagytam. Másnap a citromok levével fe...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűAz ecetben kell a szalicilt szétmaratni,a cukrot és a sót is hozzá adhatod. Könnyebben szét megy. A csapból a legmelegebb vizet engedem hozzá. Ezzel kész is. Addig míg berakod az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesGulyáskrém elkészítés házilag: A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverni, 2 napig kevergetni, majd lazán üvegekb tölteni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű