- 2 kg füge
- 30- 40 dkg cukor
- a 3:1 zselésítő
- 1 tk fahéj
- 1 kk. gyömbér
- 1 citrom leve
-Megmosom, végét, levágom, puculom, pépesítem. A zselét egy adag
péppel összeturmixolom, ne legyen csomós.
- belekeverem a hozzávalókat
- főzöm forrástól számítva 10 perc
- Üvegbe teszem, fejreállítom, majd száraz dunnsztba hagyom kihülni
Fügéhez adhatok, almát , sárgadinnyét , barackot, vagy a cukor felét kiválthatom 70 %-os csokival
Jól mosd meg a birset, hogy a szőr is lemenjen róla. Készits, citromos vizet( boti citromlé is jó, nem kell bele sok) Apritsd fel, ha eszed van húsvágó bárddal, vagy hasonlóval....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot feldaraboljuk, az egészet kétszer ledaráljuk. 2. 1/2 órát főzzük, sűrítjük, kicsit a botmixerrel pépesítjük. 3. Sózzuk (aki akar 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgyümölcsöket alaposan megmosom és nagyon vékonyan meghámozom. 10 dekányit ebből a héjból finom csíkokká vágok, melyet 7, 5 deci vízzel és 30 deka cukorral fedő alatt 15 percig főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot kevés ideig előfőzni, passzírozni. A paradicsomlébe belekeverni a kockázott hagymát, az áttört fokhagymát és a többi hozzávalót, ha puhára főtt és besűrűsödött, botm...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz