- 2 kg füge
- 30- 40 dkg cukor
- a 3:1 zselésítő
- 1 tk fahéj
- 1 kk. gyömbér
- 1 citrom leve
-Megmosom, végét, levágom, puculom, pépesítem. A zselét egy adag
péppel összeturmixolom, ne legyen csomós.
- belekeverem a hozzávalókat
- főzöm forrástól számítva 10 perc
- Üvegbe teszem, fejreállítom, majd száraz dunnsztba hagyom kihülni
Fügéhez adhatok, almát , sárgadinnyét , barackot, vagy a cukor felét kiválthatom 70 %-os csokival
A zsírt felolvasztjuk, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát és paprikát és a felkockázott paradicsomot. Összefőzzükni, amíg puha nem lesz. Üvegekbe töltjük, késhegynyi tartósítót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birset megmossuk, a magházat eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk. Egy kevés vízzel puhára főzzük.Ezután botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, ami gyümölcs kg-onként leg...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: Könnyű• A birsalmát megmossuk és félbevágjuk. Magházával együtt tesszük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. • Ha puhára főtt, a magházat eltávolítjuk és a héjával együtt pürésítjük....
Elkészítési idő: 2 nap Nehézség: KönnyűA margarinon az apróra vágott hagymákat dinszteljük üvegesre, majd karamellizáljuk tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, főzzük tovább a sóval és a borsokkal. Akkor készült el,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű