Családireceptkönyv.hu

Füge lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 2 kg füge
- 30- 40 dkg cukor
- a 3:1 zselésítő
- 1 tk fahéj
- 1 kk. gyömbér
- 1 citrom leve

Elkészítés:


-Megmosom, végét, levágom, puculom, pépesítem. A zselét egy adag
péppel összeturmixolom, ne legyen csomós.
- belekeverem a hozzávalókat
- főzöm forrástól számítva 10 perc
- Üvegbe teszem, fejreállítom, majd száraz dunnsztba hagyom kihülni

Trükkök, tippek, praktikák:


Fügéhez adhatok, almát , sárgadinnyét , barackot, vagy a cukor felét kiválthatom 70 %-os csokival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Lecsó télire
Lecsó télire

A zsírt felolvasztjuk, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát és paprikát és a felkockázott paradicsomot. Összefőzzükni, amíg puha nem lesz. Üvegekbe töltjük, késhegynyi tartósítót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Birsalma sajt
Birsalma sajt

A birset megmossuk, a magházat eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk. Egy kevés vízzel puhára főzzük.Ezután botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, ami gyümölcs kg-onként leg...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Birsalmasajt
Birsalmasajt

• A birsalmát megmossuk és félbevágjuk. Magházával együtt tesszük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. • Ha puhára főtt, a magházat eltávolítjuk és a héjával együtt pürésítjük....

Elkészítési idő: 2 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Hagyma lekvár
Hagyma lekvár

A margarinon az apróra vágott hagymákat dinszteljük üvegesre, majd karamellizáljuk tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, főzzük tovább a sóval és a borsokkal. Akkor készült el,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk