- 2 kg füge
- 30- 40 dkg cukor
- a 3:1 zselésítő
- 1 tk fahéj
- 1 kk. gyömbér
- 1 citrom leve
-Megmosom, végét, levágom, puculom, pépesítem. A zselét egy adag
péppel összeturmixolom, ne legyen csomós.
- belekeverem a hozzávalókat
- főzöm forrástól számítva 10 perc
- Üvegbe teszem, fejreállítom, majd száraz dunnsztba hagyom kihülni
Fügéhez adhatok, almát , sárgadinnyét , barackot, vagy a cukor felét kiválthatom 70 %-os csokival
Az uborkát megmosom, levágom a végeit, behasítom az oldalukon (4 egyforma részre osztom kb). A burgonyát megpucolom, majd darabokra vágom. 2. A tiszta palackban rétegeket rakosgat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmosom, a héját és a csutkáját eltávolítom. Darabokra vágom, majd botmixerrel pépesítem. Belekeverem a z apróra vágott fűszereket és a 2 nagy egyben hagyott vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 kg kápia parikát megtisztítok, kicsumázok, majd felteszek főzni. 1 jó közepes zellert tisztítok, szeletelek, és azt is megfőzöm. Ha a paprika és a zeller is puha, leszűröm őke...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű