Az epret kicsit összetörjük, összekeverjük a cukorral, és kb 1 napig a hűtőben állni hagyjuk. 50-70 dkg cukor/kg eper. Másnap lassú tűzön felfőzzük és kb 25 percig főzzük. Ha sűrűsödni kezd akkor késhegynyi na-benzoátot keverünk bele de már nem főzzük tovább. Tiszta üvegekbe rakjuk, lekötözzük tartósító fóliával és meleg takarók közé tesszük, ott hűljön ki.
Kész.
Alapanyagokat le kell gyalulni, majd a fűszerekkel összekeverni. 24 óra múlva üvegekbe tölthető.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA fügéket jól megmossuk,végeket le vágjuk.Majd oda rakom egy lábasba, fűszerekkel, cukorral és a negyedekbe vágott citrommal ha jól össze főtt a füge a citromot, csillag ànìzs kive...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNYERSEN ELTÉVE: Tetszés szerint darabolom a paprikát és a paradicsomot is. Rászórom a sót és a tartósítót, kézzel alaposan összekeverem. Tiszta konyharuhával letakarom és pár órá...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű