menu

Családireceptkönyv.hu

Eperdzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az epret kicsit összetörjük, összekeverjük a cukorral, és kb 1 napig a hűtőben állni hagyjuk. 50-70 dkg cukor/kg eper. Másnap lassú tűzön felfőzzük és kb 25 percig főzzük. Ha sűrűsödni kezd akkor késhegynyi na-benzoátot keverünk bele de már nem főzzük tovább. Tiszta üvegekbe rakjuk, lekötözzük tartósító fóliával és meleg takarók közé tesszük, ott hűljön ki.
Kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lecsó télire
Lecsó télire

1. 2 kg zöldpaprikához 1 kg paradicsomot veszünk. A zöldpaprikát kicsumázva karikára vágjuk és forró sós vízzel leforrázzuk, a paradicsomot pedig szűrőkanálba téve forró vízbe márt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FENYŐRÜGY SZIRUP *
FENYŐRÜGY SZIRUP *

Tavasszal, a friss világos zöld hajtásokat kell lecsippenteni az ágak hegyéről. Mindenféle fenyő hajtása jó, kivéve a tiszafa!!! Én le szoktam szitán öblíteni, és jól lecsöpögtetni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Boros szilva
Boros szilva

A vörösbort a cukorral és a vízzel felforraljuk. Az üvegbe rakott szilvát leforrázzuk a lével, 10 percig rajta hagyjuk, majd leöntjük. 1 kk szalicillal újra forraljuk és a szilvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BODZAMÉZ
BODZAMÉZ

A bodzavirágok szárát levágjuk, és a vízzel feltesszük főzni, forrástól számítva 30 percig főzzük, majd leszűrjük, ekkorra kb. 1/2 liter lesz. Hozzáadjuk a cukrot a citrom levét, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk