Családireceptkönyv.hu

Eperdzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az epret kicsit összetörjük, összekeverjük a cukorral, és kb 1 napig a hűtőben állni hagyjuk. 50-70 dkg cukor/kg eper. Másnap lassú tűzön felfőzzük és kb 25 percig főzzük. Ha sűrűsödni kezd akkor késhegynyi na-benzoátot keverünk bele de már nem főzzük tovább. Tiszta üvegekbe rakjuk, lekötözzük tartósító fóliával és meleg takarók közé tesszük, ott hűljön ki.
Kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Zsíros lecsó télire - készre főzve
Zsíros lecsó télire - készre főzve

A zöldségeket ízlés szerint felaprítom. A hagymát az zsíradékon megpárolom, majd a többi zöldséget hozzáadom, előbb a paprikát, amikor kicsit összeesik, a paradicsomot is. Majdne...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mandarinlekvár
Mandarinlekvár

Mossuk meg a mandarinokat héjastul. Ízlés szerint tegyük félre néhány mandarinnak a héját (2 héj ajánlott), a többit távolítsuk el, a megőrzötteket vágjuk apróra. Az egész mandarin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csemege uborka
Csemege uborka

Mossuk meg jól az uborkákat, a végeinél található leszáradt virágokat törjük le. Szórjunk nagyobb befőttes üvegek aljába egy-egy teáskanálnyi mustármagot és kb. 10 szem egész bors...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Cirtromfű szörp
Cirtromfű szörp

A citromfüvet megmosom, beleteszem egy nagy fazékba rákarikázom a citromot és a limeot, felöntöm 5 liter hideg vízzel és hűtőben,letakarva hagyom állni 1 napot. Másnap jól kinyomko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk