menu

Családireceptkönyv.hu

Eperdzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az epret kicsit összetörjük, összekeverjük a cukorral, és kb 1 napig a hűtőben állni hagyjuk. 50-70 dkg cukor/kg eper. Másnap lassú tűzön felfőzzük és kb 25 percig főzzük. Ha sűrűsödni kezd akkor késhegynyi na-benzoátot keverünk bele de már nem főzzük tovább. Tiszta üvegekbe rakjuk, lekötözzük tartósító fóliával és meleg takarók közé tesszük, ott hűljön ki.
Kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Kádas savanyúság
Kádas savanyúság

A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, majd kihűtjük. Beletesszük a tartósítókat és a fűszereket, majd a kihűlt léhez adjuk. A levet egy dupla akkora tálba tesszük. Később bá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé
Csalamádé

2 kg uborka uborkagyalun 2 kg káposzta szálasra gyalulva uborkagyalun 1 kg hagyma uborkagyalun 1 kg paprika szeletelve 0,5 kg sárgarépa uborkagyalun 7 dkg só 1 kg cukor 3 dl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Eper-pirosribizli szörp és eperlekvár
Eper-pirosribizli szörp és eperlekvár

Lassúpréssel: Az epret mosás és csumázás után átengedjük a gépen és a levet illetve a pürét külön lábasba tesszük. Majd lepréseljük a ribizlit is és a levét hozzáöntjük az eperéh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Ecetes almapaprika
Ecetes almapaprika

Üveg aljára fűszerek+ babérlevél. Hozzávalókat hidegen összekeverni, ráönteni a félbevágott almapaprikára, lezárni és mehet a kamrába. Automatás változat: babérlevél és bors az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk