menu

Családireceptkönyv.hu

Eperdzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az epret kicsit összetörjük, összekeverjük a cukorral, és kb 1 napig a hűtőben állni hagyjuk. 50-70 dkg cukor/kg eper. Másnap lassú tűzön felfőzzük és kb 25 percig főzzük. Ha sűrűsödni kezd akkor késhegynyi na-benzoátot keverünk bele de már nem főzzük tovább. Tiszta üvegekbe rakjuk, lekötözzük tartósító fóliával és meleg takarók közé tesszük, ott hűljön ki.
Kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
75.Birsalmasajt 1.
75.Birsalmasajt 1.

A birsalmát jól megmossuk, hibás részeit eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt hámozás nélkül feldaraboljuk, lábasba szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Néhányszor megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Eperdarabos eperlekvár cukor nélkül, tartósítószerme
Eperdarabos eperlekvár cukor nélkül, tartósítószerme

Az üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Piros Arany
Piros Arany

Minden zöldséget megtisztítok. Magok ne maradjanak benne! Darabolom, aprítom, főzöm amíg besűrűsödik. Ez másfél - két óra is lehet. Gyorsítható, ha sózás után állni hagyom 1-2 ó...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Zöldborsó télire - OK
Zöldborsó télire - OK

1. A frissen szedett és azonnal kifejtett borsót bő, sós vízben kifőzzük - 3-4 percig forralva -, majd leszűrjük és vizét lecsurgatjuk. 2. Fél kg fejtett zöldborsóhoz fél liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk