Az epret kicsit összetörjük, összekeverjük a cukorral, és kb 1 napig a hűtőben állni hagyjuk. 50-70 dkg cukor/kg eper. Másnap lassú tűzön felfőzzük és kb 25 percig főzzük. Ha sűrűsödni kezd akkor késhegynyi na-benzoátot keverünk bele de már nem főzzük tovább. Tiszta üvegekbe rakjuk, lekötözzük tartósító fóliával és meleg takarók közé tesszük, ott hűljön ki.
Kész.
A birsalmát jól megmossuk, hibás részeit eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt hámozás nélkül feldaraboljuk, lábasba szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Néhányszor megk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldséget megtisztítok. Magok ne maradjanak benne! Darabolom, aprítom, főzöm amíg besűrűsödik. Ez másfél - két óra is lehet. Gyorsítható, ha sózás után állni hagyom 1-2 ó...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A frissen szedett és azonnal kifejtett borsót bő, sós vízben kifőzzük - 3-4 percig forralva -, majd leszűrjük és vizét lecsurgatjuk. 2. Fél kg fejtett zöldborsóhoz fél liter...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű