Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paradicsomlekvár


Írta:

Adag: 4x4.5 dl üveg
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg paradicsom
20 bazsalikomlevél
0.5 kg hagyma
1kk só
1 ek cukor
0.5 tk nátrium-benzoát

Elkészítés:


A bazsalikomot nem túl apróra vágjuk, a hagymát meghámozzuk, karikázzuk, majd megfonnyasztjuk az olajban. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a felkarikázott paradicsomot, majd fedő nélkül forrástól számított 25-30 percig főzzük, gyakran megkeverjük.
Hozzáadjuk a sót, cukrot, majd további 30 percig, sűrűsödésig főzzük.
Az üvegeket megtöltjük paradicsommal, majd 0.5 tk nátrium-benzoátot pöttyintünk a tetejére.
Az üveget lezárjuk, 10 percre fejreállítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Szilvalekvár
Szilvalekvár

A kimagozott szilvát összekeverem a cukorral és az ecettel. Magas falú tepsibe teszem és 120-150 fokon addig sütöm, amíg a szilvákat feketének látom és összepöndörödött a héja....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka hozzávalói:
Kovászos uborka hozzávalói:

2,5 kg uborka 2 csomag kapor 1 fej fokhagyma 1 nagy hagyma csombor(borsikafű) fekete szemesbors mustármag ízlés szerint 5 babérlevél 2-3 db öreg krumpli só (ahány liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Piros Arany
Piros Arany

Minden zöldséget megtisztítok. Magok ne maradjanak benne! Darabolom, aprítom, főzöm amíg besűrűsödik. Ez másfél - két óra is lehet. Gyorsítható, ha sózás után állni hagyom 1-2 ó...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Tölteni való paprika paradicsomlében 1 - OK
Tölteni való paprika paradicsomlében 1 - OK

1. Az egyforma nagyságú, húsos zöldpaprikákat, miután kicsumáztuk, ereiket kivágtuk, néhány percre fövő vízbe dobjuk, hogy megpuhuljanak (így többet tehetünk az üvegekbe). 2. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk