1 kg gyümölcs
1 kg cukor
4 evőkanál citromlé (meggyhez és savanyú gyümölcsökhöz nem kell)
Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és főzd fel, amikor elkezd forrni add hozzá a citromlét és főzd még 5 percig. Öntsd a lekvárt befőttesüvegekbe és tedd rá a tetejét. Az üvegeket fordítsd fejjel lefelé, tekerd be konyharuhába mindegyiket és hagyd így néhány órát, amíg kihűlnek. Az így készített lekvár hosszú ideig eláll. A fenti adagból nagyjából 1 liternyi lesz.
1. A jól megmosott, szárától és hibás, éretlen részeitől megtisztított paradicsomot darabokra tördelve megfőzzük, áttörjük, levét sűrűre beforraljuk és üvegekbe öntjük. 2. Tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt alaposan megmossuk, majd kimagozzuk. Ezután szorosan az üvegekbe rakjuk őket. Olyan szilvát válasszunk ehhez a recepthez, ami már érett, de még roppanós, tehát nincs t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megdinsztelem az olajon a vöröshagymát, a végén hozzáadom a reszelt fokhagymát. Nem pirítom! 2. Hozzáadom a héj nélküli, darabolt paradicsomot + só,cukor, fűszerek a bazsalikom...
Elkészítési idő: 2 óra +3 óra Nehézség: KönnyűAz olajon megdinsztelem a hagymát, majd a zellert is. Bele teszem a paradicsomot, és a paprikát, valamint a fűszereket. Puhára párolom, majd turmixgéppel pépesítem. Forrón üvegek...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű