1 kg gyümölcs
1 kg cukor
4 evőkanál citromlé (meggyhez és savanyú gyümölcsökhöz nem kell)
Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és főzd fel, amikor elkezd forrni add hozzá a citromlét és főzd még 5 percig. Öntsd a lekvárt befőttesüvegekbe és tedd rá a tetejét. Az üvegeket fordítsd fejjel lefelé, tekerd be konyharuhába mindegyiket és hagyd így néhány órát, amíg kihűlnek. Az így készített lekvár hosszú ideig eláll. A fenti adagból nagyjából 1 liternyi lesz.
Kb 8 kg eper, 2 kg cukor, 4 citrom leve szükséges hozzá. Megpucoltam az epret, krumpli nyomóval összetörtem, lecukroztam, egy éjszakát állni hagytam. Másnap a citromok levével, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 óráig főzzük,turmixoljuk,üvegekbe töltjük és dunsztoljuk. Abban az esetben,ha almát is teszünk bele vagy Pektint,akkor sokkal hamarabb elkészül
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágokat levágjuk a vastagabb szárakról, lerázzuk, leöblítjük és belepakoljuk egy edénybe, a megsikált és felkarikázott citromokkal együtt. Lefedjük és egy éjszakára hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-Megmosom, végét, levágom, puculom, pépesítem. A zselét egy adag péppel összeturmixolom, ne legyen csomós. - belekeverem a hozzávalókat - főzöm forrástól számítva 10 perc -...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz