Családireceptkönyv.hu

Pizzaszósz télre tartósítószer nélkül


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


250 dkg húsos paradicsom (friss)
30 dkg fehér hagyma
2 kisebb fej fokhagyma
1,5 csapott ek. só
2 púpozott ek. cukor
1 tk. őrölt bors
1 púpos ek. bazsalikom (szárított)
2 csipet kakukkfű (szárított)
1 csapott ek. oregánó (szárított)

Elkészítés:


A paradicsomot kevés ideig előfőzni, passzírozni. A paradicsomlébe belekeverni a kockázott hagymát, az áttört fokhagymát és a többi hozzávalót, ha puhára főtt és besűrűsödött, botmixerrel krémesre dolgozzuk és felforraljuk. Forrón sterilizált üvegekbe töltjük. Automatában 90fokon 30 percig dunsztoljuk.
( Ebből a mennyiségből kb. 9 db 215 ml-es üveg lesz.)

Pizzaszósz télre tartósítószer nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Vajdasági finom meggyszörp
Vajdasági finom meggyszörp

A hozzávalókat összekeverni és 24 órát állni hagyni. Utána paradicsompaszírozón átpaszírozni, 2 tasak tartósítószert (szalicilt) beletenni, ezután lehet palackozni.

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Kádas savanyúság
Kádas savanyúság

A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, majd kihűtjük. Beletesszük a tartósítókat és a fűszereket, majd a kihűlt léhez adjuk. A levet egy dupla akkora tálba tesszük. Később bá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Uborka
Uborka

A hozzávalókat felforraljuk,hozzáadjuk a tasak tartalmát és elkeverjük. A forró levet az uborkákra töltjük az üveg pereméig, majd azokat jól lezárjuk. 3. Az így elkészített savan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk