250 dkg húsos paradicsom (friss)
30 dkg fehér hagyma
2 kisebb fej fokhagyma
1,5 csapott ek. só
2 púpozott ek. cukor
1 tk. őrölt bors
1 púpos ek. bazsalikom (szárított)
2 csipet kakukkfű (szárított)
1 csapott ek. oregánó (szárított)
A paradicsomot kevés ideig előfőzni, passzírozni. A paradicsomlébe belekeverni a kockázott hagymát, az áttört fokhagymát és a többi hozzávalót, ha puhára főtt és besűrűsödött, botmixerrel krémesre dolgozzuk és felforraljuk. Forrón sterilizált üvegekbe töltjük. Automatában 90fokon 30 percig dunsztoljuk.
( Ebből a mennyiségből kb. 9 db 215 ml-es üveg lesz.)
káposztát -uborkát -zöld paradicsomot legyaluljuk -a paprikát csíkokra vágjuk -egy nagy edénybe tesszük -rászórjuk a cukrot,+ sót + borként -rálocsoljuk az ecetet és kézzel jól...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesItthon jól lemostam a zsákmányt. Kiszedtem a csumáját, eltávolítottam a magjait, feldaraboltam, majd húsdarálóval ledaráltam, apró lyukas tárcsát használtam hozzá. Találtam még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lecsutkázott és megmosott ribizlit leturmixolom, átszűröm. A keletkezett levet lábosba teszem, beleöntöm a bort. Közepes lángon főzöm, óvatosan kevergetem. Beleteszem a cukrot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. Az egyforma nagyságú, húsos zöldpaprikákat, miután kicsumáztuk, ereiket kivágtuk, néhány percre fövő vízbe dobjuk, hogy megpuhuljanak (így többet tehetünk az üvegekbe). 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz