250 dkg húsos paradicsom (friss)
30 dkg fehér hagyma
2 kisebb fej fokhagyma
1,5 csapott ek. só
2 púpozott ek. cukor
1 tk. őrölt bors
1 púpos ek. bazsalikom (szárított)
2 csipet kakukkfű (szárított)
1 csapott ek. oregánó (szárított)
A paradicsomot kevés ideig előfőzni, passzírozni. A paradicsomlébe belekeverni a kockázott hagymát, az áttört fokhagymát és a többi hozzávalót, ha puhára főtt és besűrűsödött, botmixerrel krémesre dolgozzuk és felforraljuk. Forrón sterilizált üvegekbe töltjük. Automatában 90fokon 30 percig dunsztoljuk.
( Ebből a mennyiségből kb. 9 db 215 ml-es üveg lesz.)
A gyümölcsöket alaposan mosd meg, hámozd meg, vágd félbe, a magokat távolítsd el. Rakd egy-két percre citrommal elkevert vízbe, hogy ne barnuljon be, majd szedd ki, és csepegtesd l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit megmossuk, majd a szárával együtt összetörjük. Felöntjök a vízzel, majd egy napig állni hagyjuk. A levet leszűrjük, hozzákeverjük a cukrot úgy, hogy az elolvadjon, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2 tk olajon megfőzöm a megmosott, lehéjjazott, feldarabolt paradicsomokat. Ha puhára főtt, megturmixolom, de nem teljesen péppé. Felmelegítek 1/2 csésze olajat. Beledobálom a feke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gyümölcsöt alaposan megmossuk, majd kimagozzuk. Ezután szorosan az üvegekbe rakjuk őket. Olyan szilvát válasszunk ehhez a recepthez, ami már érett, de még roppanós, tehát nincs t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű