250 dkg húsos paradicsom (friss)
30 dkg fehér hagyma
2 kisebb fej fokhagyma
1,5 csapott ek. só
2 púpozott ek. cukor
1 tk. őrölt bors
1 púpos ek. bazsalikom (szárított)
2 csipet kakukkfű (szárított)
1 csapott ek. oregánó (szárított)
A paradicsomot kevés ideig előfőzni, passzírozni. A paradicsomlébe belekeverni a kockázott hagymát, az áttört fokhagymát és a többi hozzávalót, ha puhára főtt és besűrűsödött, botmixerrel krémesre dolgozzuk és felforraljuk. Forrón sterilizált üvegekbe töltjük. Automatában 90fokon 30 percig dunsztoljuk.
( Ebből a mennyiségből kb. 9 db 215 ml-es üveg lesz.)
A paprikát előre sütöttem tepsiben, a hagymát megdinszteltem zsíron a fokhagymával, rá a reszelt cukkini és a többi zöldség, meg a fűszerek. Botmixerrel lepépesítettem. Még forrón...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük 1 napig állni hagyjuk és üvegekbe tesszük, lazán! (Nyanyus receptje)
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGulyáskrém elkészítés házilag: A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megmosom, és tisztítom, darabolom tetszőlegesre 2. A zöldségeket mély keverőtálba teszem és megszórom kilónként 1 csapott evőkanál sóval. 3. Kicsit állni hagyom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű