- 2 l víz
- 8 dkg só
-25-30 dkg cukor
-1 kávéskanál borkén
eészbors, babérlevél, mustármag koriander
Üveg aljára fűszerek+ babérlevél. Hozzávalókat hidegen összekeverni, ráönteni a félbevágott almapaprikára, lezárni és mehet a kamrába.
Automatás változat:
babérlevél és bors az üveg aljára, félbevágott almapaprikára a hidegen elkevert levet ráönteni, (BORKÉNT KIHAGYNI!) minden üveg tetejére 1 evőkanál étolajat tenni csavaros tetővel lezárni és befőző automatában 80 fokon 30 percig dunsztolni.
1. A paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot feldaraboljuk, az egészet kétszer ledaráljuk. 2. 1/2 órát főzzük, sűrítjük, kicsit a botmixerrel pépesítjük. 3. Sózzuk (aki akar 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk, majd "V" gyalun felszeleteljük. 2 ek asztali sóval megszórjuk, beletesszük a fűszereket, átforgatjuk, majd 1 órát állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsomot és a paprikát is kétszer, váltott vízben megmosom. A paradicsomot apró darabokra vágom, ha kemény a száránál a rész, azt ki vágom.A paprikát ki csumázom, és vékony s...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Könnyű1. Az egyforma nagyságú, húsos zöldpaprikákat, miután kicsumáztuk, ereiket kivágtuk, néhány percre fövő vízbe dobjuk, hogy megpuhuljanak (így többet tehetünk az üvegekbe). 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz