3 kg paradicsom
fél kg paprika
1 csésze almaecet
1 csésze cukor
2 nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 t.k. fekete bors
1 k.k. szegfűszeg
1 k.k. fahéj
Rakd egy nagy lábasba a paradicsomot, a paprikát,az almaecetet, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és alacsony lángon kezd el főzni.
Időnként kevergesd meg, nehogy leégjen. Egy óra után passzírozd át, és a botmixerrel is dolgozd meg alaposan.
Majd add hozzá az ízesítőket, a cukrot, a sót, a borsot, a fahéjat, a szegfűszeget, és főzd még további három órán át.
Ne feledkezz meg a kevergetésről se! Közben kóstold meg, ha szükséges, tegyél hozzá fűszert.
Amikor már elég sűrű, töltsd ki nagyon alaposan elmosott üvegekbe, majd takard be pléddel, és már az dunsztban hagyd kihűlni.
Házi pizzakrém elkészítése: Az forrás szerint, ahol a receptet találtuk, a hagymát olajon kell üvegesre párolni, majd utána pépesíteni, de mi nem szeretünk semmit olajosan eltenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virágokat nem poros út mellett szedem! Levágom a szárát közben alaposan átnézem nehogy bogár legyen benne. A cukorból és a vízből sűrű szirupet főzök és lehűtöm Beleteszem a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz olajon megdinsztelem a hagymát, majd a zellert is. Bele teszem a paradicsomot, és a paprikát, valamint a fűszereket. Puhára párolom, majd turmixgéppel pépesítem. Forrón üvegek...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű1. A hibátlan, friss, húsos zöldpaprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és miután a végüket 1-2 helyen bevágtuk, egymásba dugjuk (azért kell a végüket bevágni vagy megszurkálni, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz