3 kg paprika
3 kg hagyma
3 kg káposzta
3 kg uborka
1,5 kg cukor
10,5 dkg só
1,5 kávéskanál borkén
1,5 kávéskanál nátriumbenzonát
6 dl 20%-os ecet
Alapanyagokat le kell gyalulni, majd a fűszerekkel összekeverni.
24 óra múlva üvegekbe tölthető.
A meggyet megmossuk és kimagozzuk.Ezután megmérjük, és minden kg meggyhez 0,6 kg cukrot adunk.Jól összekeverjük, és egy napot állni hagyjuk. Ezután feltesszük főni.Mikor már egy ki...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: NehézA hozzávalókat egy jól záródó csatos üvegbe teszem, hogy a széndioxid ne szökjön el. 2-3 napig érlelem, naponta sziszegtetem, de nem nyitom ki teljesen az üveget Nagyon lassan ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűUborkát és a hagymát alaposan megmosom, legyalulom, szeletelem, és ráteszem a fűszereket. Clingfilm-mel letakarom (Folpack) Többször átforgatom, miközben jó sok levet enged. K...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fügéket jól megmossuk,végeket le vágjuk.Majd oda rakom egy lábasba, fűszerekkel, cukorral és a negyedekbe vágott citrommal ha jól össze főtt a füge a citromot, csillag ànìzs kive...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű