100 g vöröshagyma
300 g paradicsom
100 g paprika
1 dl paradicsomlé
1 dl ketchup
őrölt bors
só
50 g kristálycukor
10 ml almaecet
pirospaprika
olaj
1/3 csomag dzsemfix 2:1
A zöldségeket megmossuk, kockákra vágjuk. Olajra rárakjuk a hagymát, ha egy kicsit megpirult, sorban mehet bele a paprika, a paradicsom, a paradicsomlé, a ketchup és ízlés szerint a fűszerek, valamint az almecet. Hozzáadjuk a dzsemfixet is. Aki csípősen szeretné, egy kis chili-t is rakhat bele.
Végül ha összefőztük, vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük. (Pürésítés nélkül is elég jó az állaga.)
Azonnal fogyasztható, vagy ha szeretnénk eltenni a kamrapolcra, üvegekbe töltjük, celofánozzuk, rátesszük a kupakot, és fejjel lefelé állítjuk néhány percig, és dunsztoljuk.
Kiváló pirítósra, tortillába és tortilla chips mellé is.
A paradicsomot apróra vágom Mindent hozzáadok és letakarva egy tiszta konyharuhával 2 napig kevergetem.Sok levet enged. Paradicsom paszírozón átpaszírozom. Üvegekbe töltöm és p...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA citromok héját nagyon vékonyan, hogy ne kerüljön bele fehér rész, levágjuk és egy közepes lábasba tesszük. A gyömbért (jó nagy darab legyen, vagy ha ilyet nem találunk, 2 közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgyümölcsöket alaposan megmosom és nagyon vékonyan meghámozom. 10 dekányit ebből a héjból finom csíkokká vágok, melyet 7, 5 deci vízzel és 30 deka cukorral fedő alatt 15 percig főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot alaposan megmosom, a felületéről le kell mosni a "szörös" részt.Ezután ki veszem a magját, és nagyságtól függően felezem vagy negyedelem. A tisztára mosott üveg aljára t...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: Nehéz