100 g vöröshagyma
300 g paradicsom
100 g paprika
1 dl paradicsomlé
1 dl ketchup
őrölt bors
só
50 g kristálycukor
10 ml almaecet
pirospaprika
olaj
1/3 csomag dzsemfix 2:1
A zöldségeket megmossuk, kockákra vágjuk. Olajra rárakjuk a hagymát, ha egy kicsit megpirult, sorban mehet bele a paprika, a paradicsom, a paradicsomlé, a ketchup és ízlés szerint a fűszerek, valamint az almecet. Hozzáadjuk a dzsemfixet is. Aki csípősen szeretné, egy kis chili-t is rakhat bele.
Végül ha összefőztük, vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük. (Pürésítés nélkül is elég jó az állaga.)
Azonnal fogyasztható, vagy ha szeretnénk eltenni a kamrapolcra, üvegekbe töltjük, celofánozzuk, rátesszük a kupakot, és fejjel lefelé állítjuk néhány percig, és dunsztoljuk.
Kiváló pirítósra, tortillába és tortilla chips mellé is.
A megtisztított sütőtököt vágd nagyobb kockákra, és terítsd szét egy kibélelt sütőlemezen. Fedd le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig. 2. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A fehér húsú paprikát megmossuk, megtisztítjuk, magházát kivágjuk. 2. Nagy lábasba rakjuk, majd lobogó forrásban levő vízzel leforrázzuk. 3. Kihűlés után lecsöpögtetjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKészítsük elő a barackokat: vágjuk őket félbe, a nagyobbakat 3-4 cikkre és távolítsuk el a magot (ízlés szerint meg is hámozhatjuk őket). Áztassuk a barackokat citromos vízbe 10-15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy nagy tepsibe terítjük. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd az olajjal összeforgatjuk. A tepsit 200 fokos sütőbe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű