kb. 15 nagyobb vagy 20 kisebb darabhoz:
15 dkg dióbél
15 dkg mandula
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
4 dkg kókuszcukor
7 dkg eritrit
5 dkg olvasztott ghí (vagy kókuszzsír)
10 dkg xilites vagy eritrites étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A diót és a mandulát megdaráljuk (én konyhai robotgépbe tettem őket, így nem volt nehéz J) Az egész tojásokat habverővel alaposan kikeverjük a kétféle édesítővel, és a felolvasztott, majd langyosra hűtött ghível. Belekeverjük a darált magvakat és a kókuszreszeléket. A csokoládé felét apróra vagdaljuk és ezt is hozzáadjuk a masszához. A másik felét kockákra tördeljük. Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy többször használatos sütőfóliával, szilikonlappal, stb… A masszából nagyobb golyókat formázunk, majd kicsit lelapítjuk, a tepsin egymás mellé helyezzük. Mindegyik tetejére nyomunk egy-egy kocka csokoládét, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Először az alaprecept hozzávalóit dolgozzuk össze, azután mehet bele az ízesítés. A bal oldaliban van 4 ek kókuszreszelék, 3 ek csokiforgács. A középsőben 1 púpos evőkanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. 2. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. 3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojás sárgákat a fele cukorral habosra felverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérséklet vajat, a csokoládét és tovább keverjük. A maradék cukorral felvert tojásbabbal lazítjuk. A massza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcukor+mascarpone+1-3 kanál tejföl+ fahéj összekeverve Babpiskótát kávéba mártani, tálba tenni. Egy sor piskóta, egy sor krém.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű