kb. 15 nagyobb vagy 20 kisebb darabhoz:
15 dkg dióbél
15 dkg mandula
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
4 dkg kókuszcukor
7 dkg eritrit
5 dkg olvasztott ghí (vagy kókuszzsír)
10 dkg xilites vagy eritrites étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A diót és a mandulát megdaráljuk (én konyhai robotgépbe tettem őket, így nem volt nehéz J) Az egész tojásokat habverővel alaposan kikeverjük a kétféle édesítővel, és a felolvasztott, majd langyosra hűtött ghível. Belekeverjük a darált magvakat és a kókuszreszeléket. A csokoládé felét apróra vagdaljuk és ezt is hozzáadjuk a masszához. A másik felét kockákra tördeljük. Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy többször használatos sütőfóliával, szilikonlappal, stb… A masszából nagyobb golyókat formázunk, majd kicsit lelapítjuk, a tepsin egymás mellé helyezzük. Mindegyik tetejére nyomunk egy-egy kocka csokoládét, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A tojást a cukorral, pici sóval összekeverem, majd a mazsolán és az olajon kívül minden hozzávalót jól összekeverek. A serpenyőben az olajat felhevítem és beleöntöm a masszát. Álla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy sima piskótát kell sütni,amit középen ketté vágunk.A töltelék alapja egy kevert tészta:1 tojás,25 dkg cukor,5 dk vaj vagy zsír,negyed liter tej,40 dgk liszt,1 sütőpor.A tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű