4 db tojás, 40 dkg porcukor, 10 dkg zsír (vagy margarin),
25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 csomag sütőpor, lekvár, kakaópor.
A 4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral és a zsírral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a 2 dl tejet és összekeverjük.
A massza felét egy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A másik felébe kakaót (egy púpos evőkanál) és fél dl tejet tesszük. Összekeverjük és ráöntjük a tepsiben lévő masszára, és megsütjük.
Sütés után lekvárral megkenjük a tetejét. A 4 tojás fehérjét habnak felverjük, majd hozzáadjuk a 20 dkg porcukrot és gőz fölött 10 percig főzzük, majd rákenjük a lekvár tetejére, és visszatesszük a sütőbe száradni.
Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzuk és lisztezzük egy 20 cm-es kapcsos tortaforma oldalát, az alját pedig béleljük ki sütőpapírral. Tegyük az összevágott datol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű450 g kockacukrot ledörzsölünk 2 narancs héján, és a cukrot tálba téve, elkeverjük 12 narancs és 2 citrom levével, valamint 4 dl vízzel. A cukrot mindaddig keverjük, amíg a vízben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA pudingot a szokásos módon megfőzöm. Kalácsdarabokat teszek a jénai aljára, mindegyiket megkenem egy kis lekvárral, erre jön egy sor puding, ismét lekváros kalács, majd puding zár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA körtéket meghámozom, félbevágom, magházát kiveszem. 1 liter vizet felforralok 4 kanál cukorral, a teafilterrel, a fahejjal, a vaniliával és félpuhára főzöm benne a körtéket, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű