Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vizes Zsemle


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
3 dl víz (langyos)
2.5 dkg élesztő
0.5 ek cukor
1 tk só
2 db tojás

Trükkök, tippek, praktikák:


-Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk.
-Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tesztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk.
-Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
-A megkelt tésztát lisztes deszkán 10-12 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle.
-Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog.
-Átkenjük tojással, majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük őket.
-Tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménnyel.
-Közepes hőmérsékleten, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Vizes Zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi foszlós krumplis kenyér
Házi foszlós krumplis kenyér

A kovászhoz az élesztőt morzsold egy nagyobb tálba, adj hozzá 20 dkg lisztet, másfél deci langyos vizet és egy kávéskanál cukrot. Az egészet jól keverd össze, takard le konyharuháv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zsemlecipó
Zsemlecipó

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a sót. Az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. Konyharuhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Veganes Naan-Brot mit Knoblauch und Koriander
Veganes Naan-Brot mit Knoblauch und Koriander

Die Hefe im warmen Wasser auflösen und 10 Minuten stehen lassen. Zucker, Pflanzenmilch, Gewürze, Salz und ca. 450 g Mehl nach und nach zufügen und kneten, bis ein weicher, leichter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PUPUSAS
PUPUSAS

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk