50 dkg finomliszt
3 dl víz (langyos)
2.5 dkg élesztő
0.5 ek cukor
1 tk só
2 db tojás
-Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk.
-Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tesztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk.
-Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
-A megkelt tésztát lisztes deszkán 10-12 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle.
-Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog.
-Átkenjük tojással, majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük őket.
-Tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménnyel.
-Közepes hőmérsékleten, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, duplájára kelesztjük, kb 14 részre vágjuk, 20 cm- es rudakra sodorjuk, tepsire sorakoztatjuk egymás mellé szorosan és ismét hagyjuk kelni. Ezután 10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász: A tejet meglangyosítom a cukorral, belemorzsolom az élesztőt, majd a liszttel elkeverem, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórom kb. egy evőkanálnyi liszttel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba mérjük a liszteket, a zabpelyhet, a sikért és a sót. Alaposan elkeverjük, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük a vizet, a tejfölt, a mézet, és az olajat. Kisebb d...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukros vizben felfuttatjuk az élesztőt és összekeverjük a liszttel,sóval,hogy egynemű tésztát kapjunk.Akkor hozzáadjuk az olajat és alaposan kidagasztjuk.Meleg helyen kb.1 óráig...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes