50 dkg finomliszt
3 dl víz (langyos)
2.5 dkg élesztő
0.5 ek cukor
1 tk só
2 db tojás
-Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk.
-Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tesztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk.
-Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
-A megkelt tésztát lisztes deszkán 10-12 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle.
-Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog.
-Átkenjük tojással, majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük őket.
-Tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménnyel.
-Közepes hőmérsékleten, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
A kovászhoz nem kell más, csak egy alma, fél liter ásványvíz, és liszt a későbbi etetéshez. Az almát felkockázzuk, és egy dunsztosüvegbe dobjuk. Rátöltjük a vizet, és rázárjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézz útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni három percig, amíg megduzzad. Egy tálba tesszük a mandulát és a napraforgólisztet, a sót, a szódabikarbónát, az aszkorbinsavat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük az összes hozzávalót, a fokhagymát belereszeljük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fent hozzávalókat összegyúrjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű