50 dkg finomliszt
3 dl víz (langyos)
2.5 dkg élesztő
0.5 ek cukor
1 tk só
2 db tojás
-Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk.
-Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tesztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk.
-Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
-A megkelt tésztát lisztes deszkán 10-12 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle.
-Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog.
-Átkenjük tojással, majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük őket.
-Tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménnyel.
-Közepes hőmérsékleten, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Előtészta: Èlesztőt langyos vízben mokkáskanál cukorral kikeverni ( nem kell felfuttatni ) Liszthez adni joghurttal együtt annyi langyos vizet , hogy noki állagú tészta legyen ....
Elkészítési idő:A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát....
Elkészítési idő:A folyadék lehet csak víz, lehet csak tej, lehet fele-fele arányban víz és tej. Lehet egy kis pohár joghurt felhígítva vízzel. Az aszkorbinsav vagy az ecet a sikérszálak fejlődésé...
Elkészítési idő: 3 óra