Családireceptkönyv.hu

Vizes Zsemle


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
3 dl víz (langyos)
2.5 dkg élesztő
0.5 ek cukor
1 tk só
2 db tojás

Trükkök, tippek, praktikák:


-Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk.
-Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tesztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk.
-Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
-A megkelt tésztát lisztes deszkán 10-12 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle.
-Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog.
-Átkenjük tojással, majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük őket.
-Tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménnyel.
-Közepes hőmérsékleten, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Vizes Zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Szlovák sörös kenyér
Szlovák sörös kenyér

A kovászhoz előző este összekeverjük a hozzávalókat, majd szobahőmérsékleten 12-16 órán át állni hagyjuk. Másnap a kenyér összes hozzávalóját alaposan kidagasztjuk. 2 órán át lefed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KENYÉR - DEGESZPOCAKTÓL *
KENYÉR - DEGESZPOCAKTÓL *

a tálba tesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót és az aszkorbinsavat, és kb 1/2 kávéskanál cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és először csak 2 dl langyos vizet, majd ha kell,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Felhőkenyér
Felhőkenyér

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez adjuk az ecetet és a sót, és elektromos habverővel jó keményre felverjük. A tojássárgákat egy másik tálban a ricottával és a sütőpo...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Egyszerű kifli
Egyszerű kifli

Lisztet, élesztőt, sót, vajat és a tejet egy keverőtálba öntjük és annyi vízzel dagasztjuk be, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjunk, ez lisztfüggő. Ezután éjszakára betesszük a hűtő...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk