menu

Családireceptkönyv.hu

A LEGFINOMABB HÁZIKOLBÁSZ


Írta:

Elk. idő: 100
Adag: 12
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 kg sertéshús,
1,5 kg marhahús,
3 fej fokhagyma,
2 evőkanál piros paprika,
1 evőkanál pirospaprika,
1 kiskanál csípős pirospaprika
1 kiskanál őrölt bors,
6 -7 dkg durva só (tetszés szerint),
sertésbél.

Elkészítés:


Tisztítsuk és mossuk meg alaposan a sertésbélt vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el. Keverjünk el egy evőkanál sót, 300 ml vízbe. Szeleteljük apró darabokra a húsokat, keverjük össze egy lábasban és daráljuk le. Adjuk hozzá a ledarált húshoz az összezúzott fokhagymát, a sót, a borsot és egy kevés sós vizet, azután pedig adjuk hozzá a többi fűszert. Ha a ledarált hús száraz, darálhatunk hozzá egy kis szalonnát, hogy szaftosabb kolbászt kapjunk. Dolgozzuk össze a kezünkkel a kolbászhúst, hogy a fűszer jól átjárja. Hagyjuk a húst egy éjszakán keresztül hűtőben állni. Amikor elkészült a kolbászhús és a bél is elő van készítve elkezdhetjük a kolbászt betölteni.

Ez nagyon egyszerű művelet, a húsdarálóra felszereljük a kolbásztöltő alkatrészt, ráhúzzuk a bélt és kezdődhet a munka. A kolbászbetöltésénél arra kell vigyáznunk, hogy ne kerüljön a bélbe levegő és szép egyenletes módon töltsük, ne legyen se túl lágyra, se túl keményre töltve, mert akkor a sütésnél kidurran. Egy – egy hosszabb darab betöltése után tekerjünk egyet a kolbászon, olyan ez mintha egy görcsöt kötnénk rá, hogy ne menjen közé levegő. A házilag készített kolbászt fogyaszthatjuk sülve, főve ki hogyan szereti csak arra kell ügyelnünk, hogy a hőmérséklet, amelyen a kolbászt sütjük vagy főzzük, ne haladja meg a 80 fokot, mert akkor a kolbász kiszárad és nem lesz szaftos.

A LEGFINOMABB HÁZIKOLBÁSZ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Temesvári sertésragu
Temesvári sertésragu

A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a lecsót, beletesszük az ujjnyi csíkokra v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dubarry szelet
Dubarry szelet

A karajszeletek széleit néhány helyen vágjuk be (így sütés közben nem fog összezsugorodni a hússzelet), majd klopfoljuk ki. Ezután sózzuk be, és hagyjuk legalább fél órát állni (eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Disznóvágás
Disznóvágás

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mustáros sertéstarja pikáns túrómártással
Mustáros sertéstarja pikáns túrómártással

A túrót szitán áttörjük, hogy sima állagú legyen. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a csípős és az édes paprikát. Kis lyukú reszelőn hozzá reszeljük a lila hagymát és a fokhagymát. Kézi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk