Hozzávalók kb. 27 X 38 cm-es tepsihez
a lapokhoz:
2 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
30 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
a krémhez:
4 csomag étcsokoládé-ízű pudingpor
25 dkg cukor
1,5 l tej
10 dkg vaj
a tetejére:
porcukor
cukrozatlan kakaópor (elhagyható)
A lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a tojást meg a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. 3 részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután mindegyiket a tepsi méretének megfelelő téglalappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és zsírozott, lisztezett tepsi hátán, 190-200 fokra előmelegített sütőben negyedóra alatt megsütjük. Az első lapot sütőpapírra csúsztatjuk, a másik kettőt rátesszük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk, a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat. Egy lapot magas falú tepsibe helyezünk, és ráöntjük a forró puding felét. Erre jön a második lap és a maradék puding, végül befedjük a harmadik lappal. A süteményt egy éjszakán át érni, dermedni hagyjuk. Másnap a tetejét porcukorral meghintjük, és kockákra vágva kínáljuk. Sablon segítségével, cukrozatlan kakaóporral megszórva tovább díszíthetjük.
Tipp: annak a tepsinek a hátoldalán süssük a lapokat, amelyikben azután összeállítjuk a süteményt, így ugyanis a kész lapok pontosan ki fogják tölteni a tepsit.
az egész tojásokat elkeverjük a cukorral lassan bele öntjük -a joghurtot+ olajat -jól elkeverni -bele a reszelt alma + a liszt amibe belekevertük a sütőport -+ vanilia -sütőpar...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk kis kockára vágjuk és egy lábasban feltesszük főni a vízzel es a cukorral. Annyi vizet tegyünk rá hogy ellepje. Figyeljünk rá főzés közben s folyamatosan pót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a cukrot, és az étolajat. A fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral, és a kakaóval összekeverjük, majd apránként a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát áztasd be a rumba és egy kis meleg vízbe. A lisztet szitáld át egy tálba, a tetejére morzsolj élesztőt, add hozzá a tejet, egy kis cukrot, és keverd el kis liszttel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű