Családireceptkönyv.hu

Csokoládés krémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 27 X 38 cm-es tepsihez
a lapokhoz:
2 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
30 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
a krémhez:
4 csomag étcsokoládé-ízű pudingpor
25 dkg cukor
1,5 l tej
10 dkg vaj
a tetejére:
porcukor
cukrozatlan kakaópor (elhagyható)

Elkészítés:


A lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a tojást meg a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. 3 részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután mindegyiket a tepsi méretének megfelelő téglalappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és zsírozott, lisztezett tepsi hátán, 190-200 fokra előmelegített sütőben negyedóra alatt megsütjük. Az első lapot sütőpapírra csúsztatjuk, a másik kettőt rátesszük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk, a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat. Egy lapot magas falú tepsibe helyezünk, és ráöntjük a forró puding felét. Erre jön a második lap és a maradék puding, végül befedjük a harmadik lappal. A süteményt egy éjszakán át érni, dermedni hagyjuk. Másnap a tetejét porcukorral meghintjük, és kockákra vágva kínáljuk. Sablon segítségével, cukrozatlan kakaóporral megszórva tovább díszíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: annak a tepsinek a hátoldalán süssük a lapokat, amelyikben azután összeállítjuk a süteményt, így ugyanis a kész lapok pontosan ki fogják tölteni a tepsit.

Csokoládés krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzás epres panna cotta (Gizi)
Bodzás epres panna cotta (Gizi)

Epres réteghez Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel. A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sharlotka almatorta, 5 hozzávalóból
Sharlotka almatorta, 5 hozzávalóból

1) a sütőt kapcsold be 175 fokra és vajazz ki egy kb. 25 cm -es tortaformát 2) az almákat hámozd meg, magozd ki, majd vágd fel vékony szeletkékre, majd azt is vágd ketté, és tedd b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis diókrémes torta (Erzsi)
Csokis diókrémes torta (Erzsi)

Elkészítés: Érdemes a krémmel kezdenünk, hogy ki tudjon hűlni még a torta megtöltése előtt. Ehhez egy vastagfalú lábosba rakjuk a dió és a kókuszolaj kivételével a többi hozzáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-mákos sütemény
Almás-mákos sütemény

Először az almát meghámozzuk, durvára reszeljük és kinyomkodjuk belőle a felesleges levet. A kesudiót lisztté őröljük/mixeljük és összekeverjük az almával és a többi hozzávalóval....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk